| Author |
Message |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2009 12:49:02
|
Panos
![[Avatar]](/jforum_zampetas/images/avatar/9a1158154dfa42caddbd0694a4e9bdc8.jpg)
|
Πρώτο μου μύνημα και χαιρετω γνωστούς και αγνώστους.
Κάπου το φθινόπωρο αγόρασα ενα μεταχειρισμένο Knauss 650tf με σκοπο να το εγκαταστήσω μόνιμα σαν εξοχικο προορισμό. Σαν αρχάριος σε αυτή την δραστηριότητα ελπίζω να λυθουν κάποιες απορίες μου στο φόρουμ και να μπορέσω να εκμεταλευτώ με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που μου προσφέρει η επιλογή μου.
Ουσιαστικά ασχολήθηκα το τελευταιο δίμηνο και διαπίστωσα τα προβλήματα που πρέπει να λύσω. Διαβάζοντας και κάποια αρθρα διαπιστωνω πως πρέπει να ασχοληθω με την συντήρηση του λιγο παραπάνω τώρα ωστε να το φέρω σε ελεγχόμενη κατάσταση.
Πάμε λοιπόν..
- Απο τις 2 μπαταρίες (βρύσες) η μία δεν λειτουργει (ψάχνοντας διαπίστωσα πως δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο αλλά σύνδεση των σωλήνων ζεστου με κρύο μεταξύ τους), και η αλλη λειτουργει μονο αν πατησεις ενα διακοπτάκι για να πάρει μπρός η αντλία. Η ντουζιέρα δουλεύει κανονικά, ανοιγω το νερο και δουλεύει η αντλία.
Απο οτι κατάλαβα κάθε μπαταρία εχει καλωδίωση ωστε αυτόματα να ξεκινάει την αντλία, σωστα? Αρα παω για 2 μπαταριες για ξεκίνημα.
-το ψυγειο ειναι ενα διπορτο Electrolux. Οταν εχω συνδέσει 12βολτ και παταω την εναυση για να το δουλεψω με γκάζι δεν δινει σπινθήρα, οταν εχω 220βολτ ανάβει αλλα η έναυση συνεχιζει να δουλεύει και αφου λειτουργεί. Απο οτι διαβασα πρέπει να σταματήσει ο σπινθήρας σε αυτη την περίπτωση. Ποιο ειναι το πρόβλημα;
-Η αντλία νερού απο οτι διάβασα χρειάζετε συντηρηση. Δεν την έχω κανει ακόμα αλλά αυτο που παρατήρησα είναι πως την τελευταία φορά εκανε πολυ λιγοτερο θόρυβο απο οτι έκανε στην αρχη. Λετε να αυτο καθαρίστηκε η να ανυσηχώ;
-Θέλω να συνδέσω το δικτυο του νερού σε εξωτερική παροχή, πως γίνετε αυτό;
-Κάποιες απο τις σίτες οροφής δεν είναι σε καλή κατάσταση δεν λειτουργούν καλα, υπαρχουν ανταλακτικά και πως συντηρούνται? Το ιδιο συμβαίνει με τα αλουμινενια μπράτσα που κρατουν ανοικτά τα παράθυρα, ενα που ανοιγε δεν εκλεινε μετα και αναγκάστηκα να το βγάλω.
-Τέλος αφησα το καλύτερο, στην οροφη εξωτερικά υπάρχει μια τρύπα και εσωτερικά φυσικά υπάρχου να σημαδια της υγρασίας. Δεν φαίνονται εύκολα και γιαυτο δεν τα πρόσεξα οταν το αγόρασα. Στο σημείο της τρύπας εσωτερικά εχει μπεί σιλικόνη και σε μια ακτίνα 20 ποντων εχει χαλάσει το ξύλο. Δεν φαίνετε να υπάρχουν πρόσφατα ιχνη υγρασίας, οποτε αν μείνει έτσι υπάρχει πρόβλημα;
Αυτο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως το τροχόσπιτο ειναι ενα μεγάλο πεδίο εφαρμογης τεχνικών λύσεων. Αυτό που μου με χαλάει είναι πως τα έντυπα της KNAUS είναι στα γερμανικά και το μόνο που καταλαβαίνω είναι το Achtung και το γράφει παντού
Ξέρω πως εχω θέσει πολλά ερωτήματα και ζητω συγνωμη αν κούρασα.
Πανος
|
|
|
 |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/07/2009 16:16:31
|
Maximos
![[Avatar]](/jforum_zampetas/images/avatar/e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5.jpg)
|
Αγαπητέ Πάνο , γειά σου.
Καλορίζικο το τροχόσπιτό σου, αλλά μάλλον έχει κάποια προβλήματα ...
Θα αναγκαστείς να κάνεις και μάλιστα θα πληρώσεις, για πράγματα, που σίγουρα θα είχες αποφύγει με μια πιό προσεκτική αρχική ματιά .
Θα ξεκινήσω από την υγρασία στην οροφή. Προφανώς η όποια βλάβη δεν αντιμετωπίσθηκε σωστά. Η σιλικόνη μπήκε πρόχειρα, απλά να καλύψει και δεν είναι ότι καλύτερο σ' αυτές τις περιπτώσεις ...
Μάλλον η ζημιά πρέπει να είναι μεγαλύτερη και θα πρέπει να το δεί ειδικός, γιατί η υγρασία, δεν θα είναι μόνο, ... όση φαίνεται !
Τα μπράτσα, που συγκρατούν τα παράθυρα, πρέπει να είναι ζευγάρι. Αν έχεις αφήσει μόνο το ένα, γρήγορα θα σπάσει και αυτό κάποια στιγμή. Βρές ανταλλακτικό και αντικατέστησέ το. Ο Ζαμπέτας έχει, σίγουρα θα σου βρεί λύση !
Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το ψυγείο. Δουλεύουν ταυτόχρονα υγραέριο και 220 V ; Είσαι σίγουρος γι' αυτό ; Εάν γίνεται αυτό, τότε έχεις πρόβλημα, μόνο μια πηγή, κάθε φορά !
Μια λύση είναι να κλείσεις τον σχετικό διακόπτη της παροχής υγραερίου στο ψυγείο του τροχόσπιτο, αλλά καλύτερα να το δεί τεχνικός. Το υγραέριο δεν είναι παιχνίδι ! Θέλει αρκετή προσοχή.
Οι αντλίες είναι εμβαπτιζόμενες ; Ο θόρυβος που λές, μπορεί να οφείλεται και στην φτερωτή της αντλίας . Οι εμβαπτιζόμενες, όταν λειτουργούν, πρέπει απαραίτητα να καλύπτονται απο νερό. Αν λειτουργήσουν, έστω και λίγο στεγνές, παθαίνουν ζημιά.
Όσο για τις σίτες, μάλλον θα έχουν χαλαρώσει τα ελατήρια που τις "μαζεύουν". Ανταλλακτικά, δεν νομίζω να υπάρχουν, ρώτησε όμως .
Δεν ξέρω, βέβαια που μένεις, αλλά με μια επικοινωνίαμε με τους αδελφούς Ζαμπέτα, θα βρείς απαντήσεις.
Αυτά, σε πρώτη φάση και τα ξαναλέμε.
Καλό κουράγιο
Μάξιμος
|
|
|
 |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/07/2009 08:44:50
|
Panos
![[Avatar]](/jforum_zampetas/images/avatar/9a1158154dfa42caddbd0694a4e9bdc8.jpg)
|
Mάξιμε ευχαριστώ για την απάντηση.
Εχω καταλάβει πως θα πληρώσω την νύφη αλλά κάνω τον κινέζο, προτιμώ να δω πως θα τα διορθώσω τώρα.
Σχετικά με το ψυγείο, έχει επιλογέα πηγής. Τον βάζω στη θέση GAS ενώ ταυτόχρονα το τροχόσπιτο είναι συνδεδεμένο στα 220βολτ. Πατάω το κουμπί έναυσης ακούγετε ο σπινθήρας και το αέριο ανάβει κανονικά. Ο σπινθήρας όμως συνεχίζει να ακούγετε όπως και το λαμπάκι έναυσης να ανάβει σαν να έχω ακόμα πατημένo το κουμπι έναυσης η να μην έχει καταλάβει το ψυγείο οτι εχει ανάψει το αέριο. Οταν εχω συνδέσει το τροχόσπιτο στα 12βολτ το κουμπί έναυσης δεν λειτουργεί (το ψυγειο στο GAS).
Μία ακόμα απορία, μπορω να έχω συνδεδεμενο το τροχόσπιτο ταυτόχρονα στα 220 και 12βολτ η υπάρχει πρόβλημα?
Η αντλία είναι μία εξωτερική schurflo και με προβλημάτισε το οτι ξαφνικά έκανε λιγότερο θόρυβο. Η πίεση πάντως είναι κανονική.
Σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει τεχνικός αλλά πρώτα θέλω να ξέρω κάποια πράγματα και να έχω διαπιστώσει ολα τα προβλήματα ωστε να έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Στό πρόγραμα είναι και η επικοινωνία με τον Ζαμπέτα η μια επίσκεψη (είμαι Αθήνα αλλά βόρειος) αφού πρώτα καταγράψω όλες τις ελείψεις και τα προβλήματα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να μην μου τα είπε όλα αλλά μου είπε ‘να ψωνίζεις μόνο απο τον Ζαμπέτα’.
Πανος
|
|
|
 |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/07/2009 09:47:02
|
Maximos
![[Avatar]](/jforum_zampetas/images/avatar/e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5.jpg)
|
Καλησπέρα Πάνο,
Για την λειτουργία του ψυγείου, ρίξε και μιά ματιά, στο site του Ζαμπέτα στο "Download" και μετά στα "ψυγεία". Ίσως βρείς και το δικό σου, οι λειτουργίες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.
Εκείνο που ξέρω, είναι ότι πρέπει να υπάρχει ΜΟΝΟ μιά πηγή τροφοδοσίας κάθε φορά, ποτε δύο ή τρείς ταυτόχρονα. Συνεπώς ή 220 V ή 12 V.
Δεν ξέρω τι βλάβη μπορεί να προκαλέσει, αλλά το θεωρώ άνευ λόγου. Να έχεις 220V και να θέλεις να χρησιμοποιείς π.χ. μπαταρία για τα 12 V.
Ο Ζαμπέτας πράγματι έχει αρκετά καλό οργανωμένο service και αρκετά ανταλλακτικά. Αντιπρόσωπος της Knaus είναι ο Πηλίκας στην Αθήνα, δεν ξέρω αν μπορεί να σε καλύψει.
Προτείνω, να σγκεντρώσεις όλες τις απορίες σου, όσες τέλος πάντων μείνουν σαν απορίες, να τις βάλεις σε μιά σειρά και να αρχίσεις να σβήνεις, ότι ...ξεκαθαρίζει.
Εν τω μεταξύ ενημερώσου για το ψυγείο. Όσο πιό ενημερωμένος είναι κανείς , τόσο πιό κατατοπιστικός γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, προς τον οποιονδήποτε τεχνικό.
Ρίξε και μιά ματιά γενικότερα στο site του Ζαμπέτα, έχει και πληροφορίες και συμβουλές.
Για ότι θέλεις, πάντως, ρωτάς.
Μάξιμος
|
|
|
 |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/07/2009 06:31:45
|
Admin
![[Avatar]](/jforum_zampetas/images/avatar/c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c.jpg)
|
Πάνο καλορίζικο και καλοτάξιδο το τροχοσπιτο σου.
Εμείς προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους πελάτες έναν τεχνικό έλεγχο τοπυ τροχοσπίτου και λέμε στον πελάτη αυτό είναι σημαντικό φτοιάξτο τώρα ή αυτό φτοιάξτο μετά απο 2 χρόνια. Αν ποιάνουν τα χέρια σου σου δίνουμε τα υλικά, σου λέμε πως θα το φτοιάξεις ή αν θέλεις στο φτοιάχνουμε εμείς. Πάντος αυτό που με ανησύχησε είναι η υγρασία. Δεν μου άρεσε καθόλου.
Αν θέλεις στέλνεις φωτογραφίες να το δούμε ή έρχεσαι απο εδώ να το δούμε όλο.
Πάντα στην διάθεση σου.
Φιλικά
Αντώνης
|
|
|
 |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2009 04:49:01
|
Panos
|
Δυστυχώς είμαι αρκετά μακρυά και δεν μπορώ να φέρω το τροχόσπιτο απο εκει, είναι και μόνιμα εγκατεστημένο, οποτε αυτό δεν γίνετε.
Ομως επειδη ερχομαι συχνα Θεσσαλονίκη, τον επόμενο μήνα είναι η επόμενη επίσκεψη, πιστεύω να καταφέρω να περάσω και να τα πούμε απο κοντά. Προς το παρόν καταγράφω ελείψεις και απορίες. Επισκευές μπορώ να κάνω μόνος μου, αυτό που μου λείπει είναι η γνώση του 'πως λειτουργεί'. Ο σκοπός μου είναι να φτιάξω οτι μπορώ μόνος μου και να αφήσω τα δύσκολα σε κάποιον εξιδεικευμένο.
Σχετικά με την υγρασία, αυτη την στιγμη το επίμαχο σημείο είναι ξερό, δεν μπαίνει νερό τώρα, αλλά αν πατήσω γυρω την οροφη είναι μαλακό οπότε το ύλικό της οροφής εχει χαλάσει. Φωτο μπορώ να στείλω αλλά το μόνο που φαίνετε ειναι μία τρύπα ενός πόντου με σιλικόνη.
Ισως θα ηταν χρήσιμο να βγάλω και στείλω μερικες φωτο των προβλημάτων που έχω εντοπίσει ωστε οταν τα πούμε από κοντά να έχεις ήδη μια εικόνα της κατάστασης.
Πάνος
|
|
|
 |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2009 13:40:15
|
Admin
![[Avatar]](/jforum_zampetas/images/avatar/c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c.jpg)
|
Αν το υλικό γύρω απο το καπάκι είναι μαλακό τότε έχει σαπίσει και θέλει επισκευή. Σε περιμένουμε απο κοντά με τις φτογραφίες ώστε να σου δώσουμε συμβουλές γενικά για το τροχόσπιτο σου.
Ίσια και τροχοσπιτίσια.
Αντώνης
|
|
|
 |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/11/2009 02:52:24
|
Panos
|
Ισια και τροχοσπιτισια λοιπον εχω ερθει η περασει απο Θεσσαλονικη τουλάχιστον 2 φορες και θα ξαναερθω και την επομενη εβδομαδα. Δυστυχως οως δεν ηρθα απο εκει, ισως αν κανω την πρωτη επισκεψη να γινει πιο ευκολο.
Σχετικα με τα προβλήματα μου τα εχω καταγραψει και με φωτο και δεν ειναι και λιγα. Στην προσπαθεια μου να επικοινωνησω με τους ειδικους της Αθηνας δεν βρηκα προθυμους η γνωστες ακροατες. Καποια στιγμη θα τηλεφωνηθουμε και θα στειλω το αρχειακι με τα προβληματα ωστε να υπαρχει μια γενικη εικονα και πιστεύω να τα συζητησουμε απο κοντα.
Πανος
|
|
|
 |
![[Post New]](/jforum_zampetas/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2009 08:02:08
|
Admin
|
Κερνάμε espresso ή ότι άλλο καφέ πίνεις. Σε περιμένουμε να τα πούμε απο κοντά.
Ίσια και τροχοσπιτίσια
Αντώνης
|
|
|
 |
|
|