[Logo] Zampetas.gr Forum
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Admin
Forum Index » Profile for Admin » Messages posted by Admin
Author Message
Τι αλλο θα μπορουσε να προσεξει ενας σχετικα ασχετος στην υποψηφια αγορα ενος μεταχειρισμενου
τροχοσπιτου;
Ευχαριστω
"Αγαπητέ κύριε Ζολώτα,
ευχαριστούμε καταρχάς για τα καλά σας λόγια και πιστεύω ότι και ο maximos χαίρεται πολύ που μπόρεσε να σας βοηθήσει με τις εμπειρίες του.
Πιστεύω ότι όλοι οι τροχοσπιτάδες πρέπει να ανταλλάσουν τις εμπειρίες τους και να βοηθάει ο ένας τον άλλον. Είναι ωραίο το συναίσθημα να βοηθάς κάποιον με τις γνώσεις σου. Καλά ταξίδια σε όλους. Ταξιδέψτε γιατί χανόμαστε."
"Συμφωνώ, ότι το θέμα δεν είναι η ...Θεσ/νίκη !
Απλά την ανέφερα για να δείξω ότι εκεί τα πράγματα είναι σχετικά καλύτερα.
Όλοι στην αρχή είμαστε άσχετοι, (μέχρι κάποιος να μας ανοίξει τα μάτια !) και είναι τουλάχιστον ανήθικο, κάποιοι αυτό να το εκμεταλεύονται.
Όλους αυτούς, όσο είναι δυνατόν, πρέπει να τους απομονώσουμε, μήπως και γλυτώσουν οι επόμενοι.
Στην περίπτωσή σου, το ότι το τροχόσπιτο ήταν σε άριστη κατάσταση δεν μειώνει (νομίζω) το μέγεθος της κοροϊδίας (απάτης θα έλεγα).
Ευτυχώς που τώρα υπάρχει το internet και με λίγο ψάξιμο, μπορεί να γλυτώσεις από ...κακοτοπιές !!

Μάξιμος"
"το θεμα δεν ειναι το ""θεσαλονικη""
το θεμα ειναι η εκμεταλευση ""ασχετων"" σαν και εμενα τοτε αλλά και του ανθρωπου που του εστειλα ( δεν το ειχα ψαξει ακομα το δικο μου ) και παραλιγο να παρεξηγηθω ( οτι το ηξερα ) ή να γινω ρεζιλι

ευτυχως που παραλληλα του εδωσα του ανθρωπου και την διευθυνση του εργαλειου....

Κριμα κριμα κριμα...
το...""καλυτερο"" απο ολα???
Προσφατα ανακαλυψα οτι ειναι στενος φιλος φιλου...."
"Γεια σας,

Δυστυχώς φίλε Fokion, έρχεσαι με την εμπειρία σου να επιβεβαιώσεις πόσο επαγγελματίες είναι ορισμένοι έμποροι που ασχολούνται με το τροχόσπιτο. Προσωπικά πιστεύω ότι ή ...μιζέρια που υπάρχει οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την νοοτροπία των εμπόρων μας. Βλέπουν το θέμα ευκαιριακά. Ελάχιστοι αγαπούν ...το σπόρ !! Ευτυχώς, όπως έχω αναφέρει και σε άλλη ενότητα, που υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και μπορείς να βασισθείς. Το άσχημο είναι ότι βρίσκονται κάπως μακριά ... (Θεσ/νίκη).

Μάξιμος"
Καλησπέρα Κωστή. Χάρηκα που είδα μήνυμα σου. Μακάρι να γίνει η έκθεση και να τα πούμε απο κοντά. Αν όχι το αργότερο όταν ταιριάξουν οι συνθήκες και τα πούμε απο κοντά. Να εισαι καλά και να τα πούμε και live απο κοντά. Carado feeling είναι το σλόγκαν φέτος και σου εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου.
καλησπερα σε ολους. στεναχωρεθηκα παρα πολυ με την αναβολη της εκθεσης. πανω που ειμασταν ετοιμοι και την περιμεναμε πως και πως......κριμα.παντως το περιοδικο πρεπει να μας δωσει καποιες εξειγησεις γιατι φοβαμαι μηπως εγινε αυτο που ειπε ο φιλος μαξιμος,οτι δηλαδη δεν πηγαν αρκετοι εκθετες.γιατι αμα ειναι αυτο τοτε φοβαμαι οτι δεν θα γινει ποτε.ευχωμαι να βγω ψευτης. εγω δεν βρισκω κανεναν λογω να παει για μαρτιο μιας και σε ολη την ευρωπη γινονται το φθινοπωρο,αλλα ειπαμε εδω στην ελλαδα ειμαστε δυστηχως ακομα πισω. Υ.Γ. χρηστο ζαμπετα υπομονη το μαρτιο θα τα πουμε, αλλοστε μου το ειπες.... carado feeling, οσο για την ευχη που μου εδωσες ειμαι σιγουρος οτι θα πραγματοποιηθει αφου ειμαστε τυχεροι εδω στην ελλαδα που εχουμαι εναν εμπορο σαν εσας. σ'εχαριστω ν'ασε καλα και θα τα πουμε και live. CARADO FEELING
"Γεια σας,

Κατ' αρχήν θα ...γκρινιάξω για την αναβολή ! Επάνω που κάτι πήγαινε να γίνει, άρχισαν τα προβλήματα.
Γιατί η αναβολή ; Υπάρχει μήπως απροθυμία συμμετοχών και με την ""παράταση"" ίσως πεισθούν να λάβουν μέρος περισσότεροι ; Είναι τόσο μεγάλο το κόστος ; Υπάρχει αδιαφορία από την μεριά των εμπόρων-εισαγωγέων ; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω (από την πλευρά του πελάτη-καταναλωτή φυσικά) γιατί να αναβληθεί κάτι προγραμματισμένο ...!
Εκείνο που θα ήθελα, επίσης να προσθέσω και να ""κλείσω"" την γκρίνια (και με βάση την εμπειρία μου από την πρώτη έκθεση πέρσι), είναι ότι υπάρχει έλλειψη σοβαρότητας και ""επαγγελματισμού"" από τον χώρο του τροχόσπιτου και του περιοδεύοντα τουρισμού γενικότερα, με μετρημένες στα δάκτυλα φωτεινές εξαιρέσεις, ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές.
¶σχετο μεν, αλλά έχει σχέση με το πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την σοβαρότητα στην ενημέρωση του πελάτη και το θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο, είναι το ότι έμποροι που προδιορίζονται αντιπρόσωποι να μην ανακοινώνουν (στο ένα και μοναδικό έντυπο του χώρου) τιμές αυτών που αντιπροσωπεύουν, τί φοβούνται ; δεν θέλουν να πουλήσουν ;

Συγνώμη για το ...""ξέσπασμα"", ξέφυγα ...!
Όσον αφορά τώρα στο ποιά εποχή είναι καλύτερη για να γίνει η έκθεση, δεν έχω άποψη. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι όλες οι μεγάλες εκθέσεις με θέμα το τροχόσπιτο (Dusseldorf, Rimini, Birmingham) γίνονται Σεπτέμβρη με Οκτώβρη, με το τέλος της περιόδου για να ετοιμασθούν για την ερχόμενη. Όλες οι εκθέσεις γίνονται για να παρουσιασθούν κάποιες νέες προτάσεις, ιδέες και προϊόντα σε έναν ενιαίο χώρο, χωρίς ο χρόνος (το πότε) να είναι ο κυρίαρχος παράγων. Οι εκθέσεις, όμως, καθιερώνονται από την σοβαρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, που εκφράζουν προς τον καταναλωτή, όσοι συμμετέχουν. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συμμετείχαν στην πρώτη (και ελπίζω όχι τελευταία) έκθεση ...!
Επίσης, θα πρότεινα και την Θεσσαλονίκη σαν τόπο πραγματοποίησης, (άν και Αθηναίος !) αφού εκεί νομίζω ότι υπάρχει περισσότερη συνέπεια από τους εκπροσώπους του χώρου. Όποιος έχει επισκεφθεί (εκτός Ελλάδος) εμπορίες τροχόσπιτων και κάνει συγκρίσεις με δικές μας, θα καταλάβει τι εννοώ.
Τέλος, εύχομαι, μακάρι να γίνει (αδιάφορο το πού και το πότε) και μακάρι να ξεφύγουμε από την μιζέρια μας ...!!

Φιλικά

Μάξιμος"
"Θα ελεγα ( χωρις να ειμαι και πολυ σιγουρος..) το Μαρτιο καθοτι η προετοιμασία για την ""καλοκαιρινη περιοδο""......

Το θεμα βεβαια μετα εγκυται στους αντιπρωσωπους μετα ποσο γρυγορα μπορουν να φερουν αυτα που παραγγελθηκαν"
"Καλησπέρα στον Μάξιμο,
ας ποιάσουμε άλλο ένα σοβαρό θέμα.
Η άποψη μου είναι καινούργιο. Μεταχειρισμένο μόνο αν είναι απο την εγχώρια αγορά και μόνο αν καλύπτεται απο κάποιον αντιπρόσωπο για τα ανταλλακτικά του ( είναι και αυτο ένα θέμα ). Αυτή την στιγμή αν το αυτοκίνητο δεν καλύπτει τις προδιαγραφές καυσαερίων EURO 4, τότε ο πέλεκης για το τέλος ταξινόμησης ( τελωνείο ) είναι βαρύς. Επίσης στα μεταχειρισμένα παίρνουμε δύο πράγματα μεταχειρισμένα. Ένα αυτοκίνητο και ένα τροχόσπιτο, με ότι συνεπάγεται αυτό. Εμείς σαν εταιρία με την βοήθεια της Hobby προσφέρουμε τα αυτοκινούμενα της με μια έκπτωση απο την κανονική τιμή απο 2500 έως 4000 euro. Αν λοιπόν ένα μεταχειρσιμένο το βρούμε στην Γερμανία φθηνότερα κατα 10000 euro με την έκπτωσης της Ηobby η διαφορά αυτή κατεβαίνει στις 5-6000 Εuro. Έτσι δεν συμφέρει να φέρουμε απο Γερμανία μεταχειρισμένο καθότι το εργοστάσιο μας βοηθάει να προσφέρουμε τα καινούργια με χαμηλώτερη τιμή. Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη ευχαρίστως να την ακούσω. Έχουμε όμως κατά καιρούς πελάτες που πήραν καινούργιο απο εμάς και που για το έναν ή άλλο λόγο θέλουν να αλλάξουν το αυτοκινούμενο τους ήτε με ένα μεγαλύτερο ήτε με ένα μικρότερο. Τέτοιες περιπτώσεις θα τις βλέπετε στην ενότητα μεταχειρισμένα. Αν θέλει κανείς να ρήξει την τιμή μπορεί να το κάνει με την αγορά ενός Carado. Η Carado είναι η πιό τίμια πρόταση της αγοράς. Συνδυάζει Γερμανική ποιότητα κατασκευής με λιγότερο ντιζαίν αλλά σε πολύ καλή τιμή απόκτησης. Η ποιότητα συναρμολόγησης είναι γερμανική και απο πίσω της βρίσκεται μια εταιρία κολοσός. Τεχνική υποστήριξη κάλυψη ανταλλακτικών και συνέπεια θεωρούνται δεδομένα. Παίζει φυσικά ρόλο και πόσα χρήματα θέλει κανείς να διαθέσει ήτε για καινούργιο ήτε για μεταχειρισμένο. Μπορεί κανείς να διαβάσει και το topic που αναφέρεται στα κριτήρια επιλογής αυτοκινουμένου. Και εκεί υπάρχουν ήδη απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν."
Μάξιμε όσον αφορά την πολιτεία θα έλεγα πρώτα απο όλα πρέπει να ενδιαφερόμαστε εμείς οι ίδιοι για την ασφάλεια μας και τα θέματα βάρους. Η αλλαγή του διπλώματος για αυτοκινούμενα άνω των 3500 Τ ( συνήθως άνω των 7 μετρών )είναι αναγκαίο κακό και δεν πιστεύω ότι είναι πολύ φασαρία προκειμένου να έχουμε αυτό που πρέπει. Σίγουρα οι Ιταλοί έχουν μια πιό ελαφριά κατασκευή από ότι οι Γερμανοί και σε θέματα εξοπλισμού και σε θέματα ποιότητας. Αυτος είναι ο κανόνας αλλά υπάρχουν και πάντα οι εξαιρέσεις για να λέμε πάντα την αλήθεια. Τα μεγάλα και ακριβά μοντέλα των περισσοτέρων εταιριών είναι ποιό φορτωμένα σίγουρα σε εξοπλισμό αλλά και το μήκος τους απο μόνο του επιβάλει να είναι άνω των 3,5 Τ.
"Γεια σας,

Πολύ καλή η ανάλυση για το βάρος και ιδιαίτερα για το ωφέλιμο βάρος ενός αυτοκινούμενου.
Είναι ένα αρκετά ...ευαίσθητο θέμα, που η Ελληνική πολιτεία (όπως και σε πολλά άλλα θέματα σχετικά με την ασφάλεια οδηγού και οχήματος) δεν δείχνει την απαραίτητη σχολαστικότητα!
Ξεφυλλίζοντας διάφορα περιοδικά, παρατηρώ σεβαστές αποκλίσεις στα βάρη, μεταξύ τροχόσπιτων με παρόμοιο εξοπλισμό. Έχω αυτή την απορία και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να ρωτήσω, γιατί κυρίως, τα ""Ιταλικά"", είναι πιο ελαφρά από τα αντίστοιχα ""Γερμανικά"" ; ...""κλέβουν"" (χαριτολογώ) στο ζύγισμα ; χρησιμοποιούν πιο ελαφρά υλικά ; είναι θέμα ποιότητας υλικών ;
Επίσης, το γεγονός, ότι οι ακριβές σειρές, σε κάθε μάρκα τροχόσπιτου, είναι σχεδόν πάντα βαρύτερες,(με αποτέλεσμα μικρότερο ωφέλιμο), οφείλεται αποκλειστικά στον πιο πλούσιο εξοπλισμό ή έχει να κάνει και με ποιοτικές διαφορές ; (εννοείται με ίδιο τύπο αυτοκινήτου).
Από την άλλη, η επέκταση του διπλώματος στα 3850 κιλά είναι ...πονεμένη ιστορία ή απλή ρουτίνα ; Υπάρχει σχετική εμπειρία ;

Φιλικά

Μάξιμος
"
"Γεια σας,

Πολύ ωραίο το θέμα με την συντήρηση του τροχόσπιτου και πολύ καλή και αναλυτική η απάντηση του κ. Ζαμπέτα.
Εδώ θα ήθελα να προσθέσω και την δική μου τραυματική (...και αρκετά δαπανηρή !!) εμπειρία σχετικά με την συντήρηση των ελαστικών (περιμετρικά και εσωτερικά) των παραθύρων. Έχουν περάσει βέβαια κάποια χρόνια αλλά το θυμάμαι ακόμα ! Χρησιμοποίησα γαλάκτωμα σιλικόνης (ένα γαλακτώδες ρευστό υγρό), που μου έδωσε ένας φίλος. Το χρησιμοποιούσε (με άριστα αποτελέσματα) για την συντήρηση των μπαλονιών του φουσκωτού του. Τα πέρασα λοιπόν με ένα πινελάκι και σε δύο εβδομάδες <u><b>στα σημεία επαφής του λάστιχου με τα παράθυρα</b></u>, τα παράθυρα εμφάνισαν ρωγμές και διαλύθηκε σχεδόν το ακρυλικό !! Αποτέλεσμα ; παραγγελία στη Γερμανία των 4 περιφερειακών παραθύρων (50.000 δρχ έκαστον, τότε ...!) και παραλαβή εκεί, αφού προγραμματίσαμε προς Μόναχο μεριά το ταξίδι μας...
Ευτυχώς που δεν έπαθαν κάτι και τα δύο μεγάλα παράθυρα. Τα λάστιχα βέβαια τέλεια !!
Από τότε, κάθε χρόνο, πέρασμα με βαζελίνη (all time classic !) με άριστα αποτελέσματα .
Αυτό που δεν ήξερα (και μόλις το έμαθα) είναι ότι πρέπει να αλλάξω τον ρυθμιστή του γκαζιού.
Εντάξει, δεν είναι ...με τσουνί, έχει όμως τα χρονάκια του. Είναι στα 50 bar, αγορασμένος από Γερμανία, διπλός (συνδέω φουρνάκι υγραερίου, το CRAMER) και τον έχω σε ελληνική μπουκάλα με αντάπτορα, που πήρα μαζί με το τροχόσπιτο.

Φιλικά

Μάξιμος"
"Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!
μερικες διευκρινιστικες ερωτησεις...

α. το ξυλο δεν το εχω μετρησει αλλα τριβωντας δοκιμαστικα με γυαλοχαρτο εβγαινε σαν σκονη ( το ξυλο ) οποτε ΥΠΟΘΕΤΩ οτι ειναι ξερο....

β. αυτο που δεν ειπα ( λαθος μου ) ειναι οτι ναι μεν παταει στον αξονα και τα ποδαρικά ΑΛΛΑ εχω χρησιμοποιησει τα ποδαρικά για να το ""ισιωσω"" δινοντας μια δυο στροφες σε καποια ποδαρικά οχι παραπανω...
ο αξονας παταει κανονικά..

γ. ειναι μεν τρεξιμο σαν σταγονα και οχι μπαλωμα ( ειδα μερικα τετοια σε αλλα τροχοσπιτα και καταλαβα τι εννοειτε ) αλλα ειναι ΠΟΛΛΕΣ οι σταγωνες και ας πω ""παντου"".

δ. εννοειτε οτι εχω ρυμιστη με τσουνι και σφυχτηρα...[V][V][V] θα το ..... τακτοποιησω..[]

Ανεβηκα στην οροφη χτες για μπουγαδα οποτε εγινε και ενας οπτικός ελεγχος και περαν του οτι και εδω εχουμε ""ξεχυλισματα"" μαστιχας και ενα ""καμμενο"" απο τον ηλιο μανιταρι ολα καλα...

στις ενωσεις εννοειτε αυτο το ""διακοσμιτικό"" που απο κατω του ""τρεχει"" η μαστιχα???
Εχει γωνιακο στις οροφες και ισιο στα πλάγια, και παθε τοσο ειναι και βιδωμενο... Σωστα??

Και παλι σας ευχαριστω για τον χρονο σας..."
"Πάνω στα κριτήρια επιλογής θέλω σήμερα να ασχοληθώ με το βάρος. Χάσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες δύο πελάτες οι οποίοι επιλέξανε μια άλλη μάρκα χωρίς αυτό να είναι κακό. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που χαιρόμαστε ώς τροχοσπιτάδες ( χρήστες ) αν ένας πελάτης αγοράσει αυτό που πιστεύει εκείνος ότι τον ευχαριστεί πάρα πολύ. Η αγορά ενός αυτοκινουμένου είναι ένα όνειρο ζωής και εμείς πιστεύουμε ότι απαγορεύετεαι σε έναν πωλητή να χαλάσει αυτό το όνειρο αλλά επίσης πιστεύουμε και ότι ο πελάτης απαγορεύεται να το χαλάσει στον ίδιο του τον εαυτό.
Πάμε λοιπόν στο θέμα μας που όπως ανέφερα είναι το βάρος. Όλα τα αυτοκινούμενα έχουν ένα απόβαρο, ένα μικτό βάρος οπότε η διαφορά τους είναι το οφέλιμο βάρος φόρτωσης. Στο απόβαρο υπολογίζετε το βάρος του οδηγού και 90% της ποσότητα του νερού και των φιαλών υγραερίου που έχουμε μαζί μας. Απο το οφέλιμο που προκύπτει πρέπει να αφαιρέσουμε το βάρος όλων των αξεσουάρ που φορτώνουμε στο αυτοκινούμενο. Τέντα, Κεραία, TV,Κλιματισμό, Σχάρα μηχανής, Μηχανάκι, Ποδήλατα και ότι άλλο μπορεί κανείς να τοποθετήσει ώς αξεσουάρ. Απο εκέι και πέρα οι επιβάτες και τα πράγματα που θα πάρουμε μαζί μας. Το αυτοκινούμενο δεν είναι νταλίκα την οποία μπορούμε να φορτώνουμε όσο θέλουμε. Έτσι οι πελάτες που επιλέξανε μια άλλη εταιρία αλλά παρόλα αυτά έρχονται σε εμάς να εξυπηρετηθούνε ( τους ευχαριστούμε γι αυτό ) μας ανφέρανε ότι δεν πήρανε το Hobby γιατί ήταν μικτό βάρος 3850 Κιλά και θα έπρεπε να αλλάξουνε δίπλωμα κάι έτσι επέλεξαν μια άλλη μάρκα γιατί στα ίδια μέτρα ήταν 3500 Κιλά και έτσι δεν χρειάζονταν αλλαγή διπλώμτος. Στην ερώτηση μου πόσα μέτρα είναι τα οχήματα που επιλέξανε η απάντηση ήταν 7 μέτρα. Συγνώμη αλλά γερμανικό αυτοκινούμενο 7 μετρών μπορεί να βγεί ναι μεν 3500 Κιλά αλλά θα έχει πολύ λίγο οφέλιμο βάρος φόρτωσης. Όταν θα βάλετε όλα αυτά που πρέπει να πάρετε μαζί σας θα είσαστε κατα πάσα πιθανότητα υπέρβαροι. Αυτό είναι πρόβλημα γιατι ναι μεν στην Ελλάδα κανένας δεν ασχολείται με τα υπέρβαρα αυτοκινούμενα αλλά στο εξωτερικό κινδυνεύεται με ακινητοποίηση του οχήματος και βαρύ πρόστιμο αλλά το υπέρβαρο δεν είναι καθόλου καλό και για την υπερκατασκευή αφού σε κάθε λακούβα ή ανωμαλία του δρόμου το βάρος πολλαπλασιάζετε και δημιουργούνται προβλήματα στο σασί, στα ξύλα, στα τοιχώματα γενικά σε όλο το αυτοκίνητο.

Η HOBBY για το αυτοκινούμενο που ενδιαφερόντουσαν οι πελάτες το βγάζει και σε 3500 Κιλά και σε 3850. Λέει όμως ότι στα 3500 Κιλά έχουμε λίγο οφέλιμο ενώ στα 3850 τα πράγματα είναι ικανοποιητικότερα. Σίγουρα σε αυτή την περίπτωση θέλει αλλαγή διπλώματος αλλά δεν κινδινεύετε να είστε υπέρβαροι και τα δεδομένα ανταποκρίνονται περισσότεροστην πραγματικότητα.

Για αυτούς που έχουν αυτοκινούμενο ειδικά μεγάλα άνω των 6,5 μετρών τους προτείνω να ζυγίσουν σε γεφυροπλάστιγκα το αυτοκινούμενο πλήρως φορτωμένο με όλα τα μπαγάζια που παίρνουν μαζί τους και με όλη την οικογένεια ώστε να βεβαιωθούν για το πραγματικό βάρος που έχουν. 7 μετρο αυτοκινούμενο είναι πολύ δύσκολο να είναι 3500 Κιλά και να έχει ικανοποιητικό βάρος φόρτωσης. Δεν γνωρίζω όλες τις μάρκες απο έξω και ανακατοτά αλλά τεχνικά μιλώντας είναι πολύ δύσκολο. Εμείς προτείνουμε στους πελάτες μας καλύτερα να αλλάξουνε με πολύ εύκολο τρόπο το δίπλωμα τους παρά να είναι υπέρβαροι. Για τους υπέρβαρους προτείνουμε να βάλουν άμεσα αερόφουσκες καθότι βοηθούν στην άυξηση του μικτού βάρους ανάλογα στο αυτοκινούμενο μέχρι και 350 Κιλά. Βλέπε και άρθρο μας στις συμβουλές μας για αυτοκινούμενα "" πάνω ή κάτω απο 3,5 t"". Καλη επιλογή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Πάντα κοντά σας όποια και αν είναι αυτή."
"Καλησπέρα στον fokion.
Είναι πολύ καλό να ασχολούμαστε με την συντήρηση του τροχοσπίτου μας για να το χαιρόμαστε για πολλά χρόνια. Καλό όμως αυτό να γίνεται με σωστό τρόπο. Θα απαντήσω πρώτα στα ερωτήματα του fokion και μετά θα δώσω και εγώ κάποιες συμβουλές.
α. Αν μιλάς για το πάτωμα τότε καλό θα ήταν να μετρηθεί πρώτα το ξύλο με ειδικό υδρόμετρο που μετράει την υγρασία του ξύλου. Αν το ποσοστό της υγρασίας είναι πάνω απο 12% τότε μην βάφετε το πάρτωμα με τίποτε. Στην παραγωγή το ξύλο μπαίνει με 8% υγρασία. Αν είναι παραπάνω τότε με την πίσσα που θα βάψετε το πάτωμα θα εγκλοβίσετε την υγρασία και η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη.Αν είναι όλα καλά τότε πάρτε λαστιχόπισα και βάψτε το.
β. Όχι δεν είναι πρόβλημα. Το τροχόσπιτο πρέπει να πατάει στον άξονα του και στην συνέχεια στα ποδαρικά. Πολύ σηκώνουν το τροχόσπιτο στον αέρα. Δεν είναι καλό αυτό. Το βάρος του τροχοσπίτου έχει υπολογιστεί να μοιράζετε ισόποσα παντού και περισσότερο στον άξονα του. Ο βοηθητικός τροχός όταν πατάνε τα ποδαρικά δεν παίρνει βάρος.
γ. Συνήθως τα εργοστάσια χρησιμοποιούν γκρί μαστίχα στεγανοποιήσης, εκτός απο την Dethleffs που έβαζε παλαιότερα μαύρη. Αν η ποσότητα του τρεξίματος είναι μικρή και φένεται ότι είναι ξέρασμα κάτω απο τα λάστιχα των παραθύρων ή τα λάστιχα στις ενώσεις των τοιχωμάτων τότε όλα είναι καλά. Αν δείτε πασαλήματα τέτοιου υλικού τότε έχει γίνει επισκεύη σε εκείνο το σημείο και ίσως να θέλει παραπάνω ψάξιμο απο έναν ειδικό.
δ. Στην Γερμανία ο έλεγχος της εγκατάστασης υγραερίου είναι υποχρεωτικός κάθε δύο χρόνια. Στην Ελλάδα αυτά είναι άγνωστα πράγματα. Για την δική σας προστασία θα συνηστούσα: Αλλαγή του ρυθμιστή υγραερίου κάθε 8 χρόνια απο την ημερομηνία κατασκευής του. ( Είναι χτυπημένος πάνω στον ρυθμιστή το έτος κατασκευής ). Πάντα να χρησιμοποιείται τον κατάλληλο ρυθμιστή. 50 ή 30 mbar ανάλογα με το τι χρειάζετε το τροχόσπιτο. Τα τροχόσπιτα μέχρι ηλικίας 1997 είχαν 50 mbar εγκατάσταση. Απο το 1997 άλλαξε σε 30 mbar. Ποτέ ρυθμιστή με τσουνί και λάστιχο με σφυχτήρα. Πάντα γερμανικό ρυθμιστή αυτόματα ρυθμιζόμενο στην πίεση που χρειάζετε το τροχόσπιτο και με βιδωτά πάσα. Είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που έχουμε γερμανικό ρυθμιστή με ελληνικά πάσα για ταιριάζει στην ελληνική φιάλη αλλά με τις γερμανικές προδιαγραφές ασφαλής και καλής λειτουργίας. Για έλεγχο της εγκατάστασης υπάρχει ένα όργανο με μανόμετρο το οποίο βιδώνουμε στην κεντρική παροχή, τρομπάρουμε με πίεση και βλέπουμε αν υπάρχει απώλεια πίεσης οπότε έχουμε διαροή. Σπάνιο φαινόμενο το οποίο μπορεί να προκύψει απο οξύδωση ( σκουριά ) στις ενώσεις των σωληνώσεων. Βλέπε και σχετικό άρθρο στις συμβουλές μας για τροχόσπιτα στο θέμα γερμανικός ρυθμιστής.

Τώρα και μια δική μου συμβουλή για την καλή συντήρηση του τροχοσπίτου. Αναιβείτε στην οροφή του τροχοσπίτου και δείτε αν τα σταθερά στεφάνια απο τα καπάκια οροφής σας ( αυτά που ακουμπάνε στο τροχόσπιτο και όχι τα καπάκια που ανεβοκατεβαίνουν ) αν ξύνωντας τα στις άκρες μήπως ""φεύγει"" υλικό. Αν ναί τότε τα καπάκια θέλουν άμεση αλλαγή γιατί είναι έτοιμα να πάρουν νερό το οποίο θα δημιουργήσει μεγάλη ζημιά. Ένα καπάκι 40χ40 κοστίζει 59 #8364;. Μια επισκευή ουρανού δεν σας λέω καλύτερα. Επίσης το φουγάρο της σόμπας, τα μικρά μανιταράκια που έχουν ως υποχρεωτικό εξαερισμό θέλουν και αυτά κοίταγμα. Τα χερούλια που ποιάνουμε το τροχόσπιτο στην μούρη και στο πίσω μέρος αν έχουν ""ψωριάσει"" θέλουν αλλαγή. Κόστος περ. 6 #8364; το καθένα. Επισκευή μούρης πολύ περισσότερο. Στις ενώσεις των τοιχωμάτων υπάρχει ένα λάστιχο. Κάτω απο αυτό υπάρχει μια στεγανοποιητική μαστίχα. Αν αυτή έχει ξεραθεί τότε θέλει αλλαγή και το λάστιχο για το λάστιχο έχει επάνω του την δική του στεγανοποιητική μαστίχα. Περάστε με ένα σπρεύ σιλικόνης όλα τα λάστιχα αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Αν δεν είναι τότε το σπρέυ μπορεί να κάνει ζημιά. Αδειάστε καλά το τάνκ νερού του τροχοσπίτου. Βάλτε για λίγες ώρες την αντλία νερού σε ξύδη για τα άλατα του νερού. Με το σπρέυ σιλικόνης κάντε ένα πέρασμα και απο την φλάντζα της χημικής. Καλό πλύσιμο το τροχόσπιτο και πέρασμα με κερί αλοιφή για την προστασία του αλουμινίου. <b>Μην περιμένετε να δείτε εσωτερικά υγρασίες για να ασχολειθείτε με την στεγανότητα του τροχοσπίτου. </b>΄
Πάντα στην διάθεση σας για οποιδήποτε πληροφορία."
"Γεια σας και πάλι,

Κατ' αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Αντώνη για την άμεση και αναλυτική του απάντηση.

Είναι προφανές ότι λειτουργώ αυτοβούλως και πάντα προσπαθώ, να συζητώ με ανθρώπους που γνωρίζουν το ...""αντικείμενο"", με στόχο από την μιά να πλουτίζω τις γνώσεις μου και από την άλλη να μην μένω με απορίες.

Όσα ανέφερα σαν απορίες, αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε διλήμματα, συνεπώς υπάρχουν και άλλα κριτήρια, τα οποία έχω κάπως ξεκαθαρίσει, απλά δεν τα ανέφερα.
Επίσης, χαίρομαι που στο τέλος της απάντησης συμπληρώσατε και άλλα (δικά σας) σημεία που χρήζουν προσοχής, με τα οποία μάλιστα συμφωνώ απόλυτα (π.χ. ποιότητα κατασκευής, service και <u><b>γενικά υποστήριξη μετά την αγορά</b></u>.
Ειδικά για το τελευταίο (το ...μετά την αγορά) έχω άσχημη προσωπική εμπειρία, αφού αναγκάστηκα σε αρκετές περιπτώσεις, να δώσω λύσεις μόνος μου, σε διάφορα προβλήματα που προέκυψαν.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν μάλιστα πληρώνεις ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά του (είτε τροχόσπιτου είτε συτοκινούμενου), θεωρώ ότι η υποστήριξη και το service πρέπει να βρίσκονται αρκετά ψηλά στην λίστα των κριτηρίων ενος υποψήφιου αγοραστή, αφού εδώ δεν ισχύουν ότι και με τα αυτοκίνητα, όπου αν δεν μείνεις ευχαριστημένος από ένα συνεργείο, αλλάζεις και πηγαίνεις στο επόμενο...!

Για την θέρμανση του τροχόσπιτου με πετρέλαιο, έχω ακούσει πάντως αρκετούς υποστηρικτές, γιαυτό και ζήτησα να δώ αν υπάρχουν και αντίθετες απόψεις (και χάρηκα που υπάρχουν!).

Ασχετο με το θέμα μας, αλλά με την ευκαρία αυτή θάθελα να προσθέσω και την δική μου ...γκρίνια για την απουσία βενζινάδικων (αλλά και χώρων στάθμευσης) σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, που θέλει να είναι η Εγνατία οδός, όποτε τελειώσει βέβαια ...!!!

Τέλος, στο δίλημμα ""σοφίτας"" ή ""ημιενιαίο"", η ζυγαριά ...γέρνει προς το ""ημιενιαίο"", αφού εκτός των άλλων αρέσει και στην σύζυγο !
Το μόνο άσχημο που έχω παρατηρήσει είναι, ότι υπάρχει μια σχετική διαφορά στην τιμή, μεταξύ των δύο (σε πρώτη ματιά) όμοιων αυτοκινούμενων, σε αρκετούς κατασκευαστές (με ακριβότερο το ""ημιενιαίο""), κάτι που δεν μπορώ να δικαιολογήσω.
Επίσης, όσον αφορά στην μάρκα του αυτοκινήτου, είμαι περισσότερο προς την FIAT, χωρίς όμως να έχω κάποια επιχειρήματα. Απλά θεωρώ, ότι δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον και ...""πλησιάζει"" πιό πολύ (από την FORD) ...τα αυτοκινούμενα (π.χ. με ιδιαίτερα σασί κλπ), χωρίς να υστερεί και στο δίκτυο των service.

Τελειώνω και περιμένω αντίλογο, για να κάνουμε συζήτηση.

Φιλικά

Μάξιμος"
"Καλησπέρα στον Maximo,
είναι πολύ καλό να βγαίνουν προβληματισμοί ώστε απο την συζήτηση να προκείπτει κάτι καλό για όλους. Στο τέλος maxime ο κόσμος θα πιστέψει ότι εμείς σε βάλαμε να τα γράφεις. Αστειευόμενος το λέω φυσικά.
Στο θέμα μας. ΟΤΙ και να σου πεί ένας πωλητής αυτοκινουμένων ότι να σου πούν 100 ιδιοκτήτες αυτοκινουμένων, αν δεν το ζήσεις εσύ ο ίδιος με τα δικά σου κριτήρια τον δικό σου τρόπο σκέψης, άκρη δεν θα βγάλεις. Αυτό ως γενική απάντηση σε οποιαδήποτε διλήμματα και αν έχει κανείς για την αγορά αυτοκινουμένου.
Στα δικά σου διλήμματα έχω να απαντήσω εγώ με τα δικά μου κριτήρια και τις δικές μου γνώσεις και ως πωλητής αλλά και ως χρήστης αυτοκινουμένου ως εξής.
1. Αλουμίνιο ή πολυεστέρας.
Αλουμίνιο : Ανθεκτικότερο, ελαφρύτερο, σε χτυπήματα και χαλάζι επισκευάζεται ποιό δύσκολα. Ζαγρέ ή λείο δεν έχει σημαντική τεχνική διαφορά. Το λείο είναι ποιό όμορφο.
Πολυεστέρας : Επισκευάζεται ποιό εύκολα σε μικροχτυπήματα και χαλάζι αλ΄λά είναι ποιό βαρύς απο το αλουμίνιο και κατα συνέπεια μειώνεται το οφέλιμο βάρος φόρτωσης του αυτοκινήτου που είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας επιλογής.

2. Πίσω κίνηση. Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι καλύτερη σε οχήματα πάνω απο 7 μέτρα. Πάντως αν σε ένα μπροστοκίνητο βάλει κανείς αερόφουσκες τότε το βάρος πίεσης στον πίσω άξονα μειώνεται οπότε δεν ""κάθεται"" το αμάξι πίσω και έτσι έχουμε και καλύτερο τιμόνι.

3. Θέρμανση με πετρέλαιο διαφωνώ κάθετα. Πρώτον στην Ελλάδα η ποιότητα του είναι κακή οπότε υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να τρέχεις στην συντήρηση για καθαρισμό του καυστήρα. Επίσης μπορεί το χειμώνα να παγώσει ( στην Ελλάδα). Δεν υπάρχουν επαρκεί δίκτυα Service σε όλη την Ευρώπη ( ακόμα) και για την Ελλάδα δεν το συζητάω κάν για το service. Επίσης ξοδεύεις πετρέλαιο απο το τάνκ του αυτοκινήτου και μειώνεις έτσι τα διαθέσιμα λίτρα για ταξίδι ψάχνοντας βενζινάδικο. Μου έχει τύχει να έρχομαι απο Ηγουμενίτσα και μέχρι την Βέροια να μην μπορώ να βρώ βενζινάδικο.
Υγράεριο και πάλι υγράεριο. Και αυτό έχει τα προβλήματα του λόγο ποιότητας στην Ελλάδα αλλά είναι καλύτερη λύση τουλάχιστον προς το παρόν.

Εγώ θα βάλω και κάποια ακόμα κριτήρια επιλογής αυτοκινουμένου. Ποιότητα κατασκευής, επίπεδο εξοπλισμού. Τί έχει αυτό που θα αγοράσω. Έρχονται πελάτες και μου λένε, πόσο κάνει χωρίς να ρωτάνε τι έχει μέσα αυτο το αυτοκινούμενο, τι συμπεριλαμβάνει η τιμή του. Μάρκα βασικού αυτοκινήτου, service και τεχνική υποστήριξη μετά την πώληση. Τα αυτοκινούμενα είναι ειδικά αυτοκίνητα και θέλουν την εξιδικευμένη τους φροντίδα. Κάθε χρόνο πάμε δυο φορές στην Γερμανία για σεμινάρια, ξέχωρα τα πόσα ανταλλακτικά έχουμε παρακαταθήκη. Alkoven ( σοφίτα) ή ημιενιαίο. Το ενιαίο δεν το βάζω μέσα γιατί εκεί θέλει ενα topic μόνο μόνο για αυτό το θέμα. Πόσα μέτρα θα είναι, τι οφέλιμο βάρος φόρτωσης έχει. Τι σασί φοράει. Υπάρχουν σασί της FIAT με 15αρες ζάντες και υπάρχει και με 16άρες. Η διαφορά μεταξύ τους δεν είναι μόνο στην διάμετρο της ζάντας αλλά και στο πόσο ενισχυμένο είναι το σασί. Πολλά ακόμα θα μπορούσα να γράψω αλλά είναι προτιμότερο να γράψει κάποιος φίλος του Forum τις απόψεις του και εγώ να απαντήσω.

Πάντα στην διάθεση σου maxime.
Φιλικά
Αντώνης Ζαμπέτας"
"Γεια σας,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Απλά προσπαθώ (πάντα στο μέτρο του δυνατού) να μην μεταφέρω τις ... ""ανέσεις"" του σπιτιού μου και στην εξοχή. Βέβαια πρόπερσι στη Βαρκελώνη, με τον καύσωνα που πετύχαμε και σε συνδυασμό με την τρομερή υγρασία της, θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν απέναντι από ένα ...μεγάλο κλιματιστικό !!
Όσο για την οδική βοήθεια της ADAC, επιβεβαιώνω, ότι η βοήθεια του κ.Ζαμπέτα, δεν είναι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη.

Φιλικά

Μάξιμος"
Να είστε σίγουρος ότι θα το παρακολουθήσουμε γιατί εκτός απο το ότι μας εκνευρίζει ώς τροχοσπιτάδες και χρήστες του αυτοκινουμένου, δημιουργεί και πρόβλημα στους πελάτες μας. Σύντομα θα αισθανθούν την συντονισμένη αντίδραση μας.
"Γειά σας,

Πραγματικά είναι καταπλητική αυτή η οδική βοήθεια! Είμαι και εγώ συνδρομήτρια και μια φορά που έτυχε να πάθω κάποια βλάβη στο δρόμο η εξυπηρέτηση όχι μόνο ήταν άψογη αλλά και σε χρονικά διαστήματα εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα. Το μόνο που θα πω είναι οτι εξυπηρετηθηκα σε 10 λεπτά και με πήραν 6 φορές τηλέφωνο για να με ρωτήσουν αν όλα πήγαν καλά!!! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα."
Καλησπέρα στον kostino1 και στον maximo. Επειδή όπως είπατε και οι δύο με το υγραέριο δεν παίζεις εμείς είμαστε κάθετοι και λέμε ότι δεν χρησιμοποιούμε καταρχάς λάστιχα του εμπορίου τα οποία κόβουμε και ενώνουμε με σφυχτήρες. Μόνο λάστιχα εγκεκριμένα απο τα ΚΤΕΟ Υγραερίου της Γερμανίας με DIN και με βιδωτα κόνικα ρακοράκια για πλήρη ασφάλεια. Αν ο φούρνος είναι να εγκατασταθεί μόνιμα μέσα στο όχημα δεν τοποθετούμε λάστιχο αλλά ειδικό χαλκοσωλήνα πάλι με κόνικα ρακοράκια και συνδέσμους ασφαλείας. Καλό θα ήταν ο kostinos1 να έρθει σε επαφή μαζί μας για να δούμε τί φούρνο έχει και αν τοποθετείται μόνιμα μέσα ή αν θα τον έχει έξω μεταφερόμενο ώστε να του δώσουμε τα κατάλληλα εξαρτήματα ώστε να τον λειτουργεί. Φαγτό μαγειρεμένο στον φούρνο είναι φοβερό. Ελπίζω να μας καλέσεί για ένα γεύμα.
Γειά σας,

Στο τεύχος Νο 11, του περιοδικού Camper (Market-Travel) υπάρχουν πληροφορίες για το ταξίδι αυτό και είμαι στη διάθεσή σας για όποιαδήποτε άλλη πληροφορία θελήσετε, που θα σας βοηθήσει.
Το ταξίδι στην Ευρώπη με τροχόσπιτο, είναι μια ευχάριστη εμπειρία, τολμήστε το !!
Όσον αφορά τώρα στο αυτοκίνητο, είναι το HONDA CR-V.
Θα επικοινωνήσω μαζί σας και μέσω e-mail.

Φιλικά

Μάξιμος
Μπράβο στον Maximo. Συμφωνώ στις απόψεις του περι κλιματισμού αν και αυτό είναι αντιεμπορικό για την επιχείρηση μας. Και εμείς είμαστε της άποψης αν το χρειάζετε κάποιος και είναι εθισμένος στον κλιματισμό, ας το βάλει. Αν πάλι ανοίξεις όλα τα παράθυρα και έχεις και ένα δεντράκι απο πάνω σου όλα είναι καλά. Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχει ένα καπάκι οροφής 40 χ 40 με ενσωματομένο βεντιλατέρ το οποίο κάνει την δουλειά του ανεμιστήρα. Πάρα πολύ καλό και πολύ οικονομικό σε σχέση με τον κλιματισμό. Για την χούφτα θα συμφωνήσω απόλυτα για την αντικατάσταση με σταμπιλιζατέρ ( σταθεροποιητή ) αν ταξιδεύει κανέις με το τροχόσπιτο και το γρασάρισμα των μηχανικών μερών αλλά ξανατονίζω ποτέ την μπίλια του κοτσαδόρου. Απαγορεύεται ρητά. Καλά ταξίδια με τα τροχόσπιτα σας. Και μην ξεχνάτε στην περίπτωση του ταξιδιού απαραίτητη η συνδρομή στην γερμανική οδική βοήθεια την ADAC γιατί είναι και η μόνη που μπορεί να σας καλύψει και το τροχόσπιτο σας. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να γραφτείτε σε αυτήν την εταιρία.
Γειά σας,

Για το θέμα του κλιματιστικού δεν έχω άποψη, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο ..."εξάρτημα", αλλά αρκετά ακριβό για όσα προσφέρει. Με όλα τα παράθυρα του τροχόσπιτου ανοικτά και έναν ανεμιστήρα, (και με την βοήθεια της σκιάς ενός δέντρου ...!) η κατάσταση είναι υποφερτή.
Από την άλλη, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας, τόσο μεγαλύτερο και το ... "πρόβλημα" στον οργανισμό από το "θερμοκρασιακό σόκ", όταν αλλάζει το περιβάλλον (από μέσα έξω), αφού ο χώρος του τροχόσπιτου είναι από μόνος του περιορισμένος.
Για την χούφτα του κοτσαδόρου, θα είχα να προσθέσω, ότι ναι μεν δεν βάζουμε κάποιο λιπαντικό στο σημείο επαφής με την μπίλια του κοτσαδόρου, γρασσάρουμε όμως τα υπόλοιπα σημεία έτσι ώστε να λειτουργεί (η χούφτα) σωστά, καθώς και τον άξονα της χούφτας, αν και η πρότασή μου είναι αντικατάσταση της χούφτας με σταμπιλιζατέρ, για όσους βέβαια ταξιδεύουν συχνά.

Φιλικά

Μάξιμος
Καλησπέρα στο καινούργιο μέλος του Forum. Χαιρομαστε για κάθε συμμετοχή. Κλιματιστικό 12 V υπάρχει, λειτουργεί όμως με αντλία νερού η οποία τραβάει το νερό και ένας μηχανισμός κρυώνει το νερό και στέλνει μέσα δροσερό εώς κρύο αέρα. Η απόδοση του για την Ελλάδα είναι περιορισμένη. Με μπερδέψατε όμως. Ρωτάτε για κλιματισμό 12V και στην συνέχεια μιλάτε για μικρό κλιματισμό σπιτιού 220 V. Εγώ κατάλαβα ότι δεν έχετε ρεύμα και θέλετε 12 V. Εάν έχετε ρεύμα μπορείτε να βάλετε και σπιτιού αν και τέτοιες λύσεις δεν τις προτείνουμε. Υπάρχουν κλιματιστικά τροχοσπίτων. Στην ενότητα προσφορές στο site μας μπορείτε να τα δείτε. Για το θέμα της χούφτας του κοτσαδόρου έχω να σας πώ ότι δεν βάζουμε ποτέ γράσο ή άλλο λιπαντικό γιατί χάνει η χούφτα την πρόσφυση της με τον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου. Πάντα στην διάθεση σας.
Χαιρετε κυριοι.
Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κλιματιστικο 12V
και αν εχει εφαρμογη σε τροχοσπιτο.
Αν οχι,μπορει να εφαρμοστει κοινο μικρο κλιματιστικο σπιτιου 220V;
Επισης πρεπει να βαζει κανεις γρασσο στη χουφτα
του κοτσαδορου;

Ευχαριστω.[]
Γειά σας,

Στη θέση σου, το κουζινάκι αυτό, εάν μπορεί να ενσωματωθεί μόνιμα σε συγκεκριμένη θέση(..."εντοιχισθεί") στο τροχόσπιτο, θα πήγαινα στον "ειδικό" (αντιπρόσωπο του τροχόσπιτου ή ειδικευμένο τεχνικό).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα το "δούλευα" ανεξάρτητα από το δίκτυο του τροχόσπιτου (με μια camping gaz).
Όπως, πολύ σωστά γράφεις και εσύ, με το υγραέριο δεν ...παίζουμε.

Φιλικά

Μάξιμος
Δεν γνωρίζουμε ποιόν τύπο αερόφουσκας έχετε. Στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα αερόφουσκες θα βρείτε ποιόν τύπο αερόφουσκας έχετε. Μακάρι να έχετε της διπλής σπείρας. Το πόσο αέρα θα βάλετε αυτό εξαρτάτε απο το βάρος που έχει ο πίσω άξονας στον οποίο βρίσκονται οι αερόφουσκες. Εγώ στο δικό μου αυτοκινούμενο έχω πίεση 2,5 - 3 και έχω πολύ καλή οδιγική συμπεριφορά. Στο 4 γίνετε σκληρό στο 2 δεν καταλαβαίνω διαφορά με ή χωρίς αερόφουσκες. Δεν βάζω πολύ γενικά βάρος στο αυτοκινούμενο αλλά με το 2,5-3 βρήκα ότι εκεί πρέπει να το έχω. Πρέπει και εσείς να το δοκιμάσετε για να βρείτε που συμπεριφέρεται το αυτοκινούμενο σας καλύτερα.
Καταρχάς είναι πολύ ευχάριστο ότι πήρατε την πρωτοβουλία να ανοίξετε θέματα. Μακάρι να σας ακολουθήσουν και άλλοι. Στο θέμα διόδια όντως διαπιστώσαμε και εμείς ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πρόσφατα έχει ιδρυθεί Ελληνική Λέσχη Αυτοκινουμενων τροχοσπίτων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Βλαχογιάννη Εύα στο 6974 408827 για να επιμεληθεί του θέματος.

Forum Index » Profile for Admin » Messages posted by Admin
Go to: