| Author |
Message |
|
|
|
KAlispera. I mpataria tou trohospitu fortonete aftomata kata tin kinisi tu aftokinumenu apo tin mihani tu aftokinitu. Apo ton dinamo fevgi defteri grami stin mpataria tu trohospitu. Kathe kataskeastis aftokinumenon to kani diaforetika alla to apotelesma ine to idio. Protereotita fisika ehi stin diadikasia fortosis to aftokinito ke meta to aftokinumeno. Mia episimansi mono. Den arki mono i kinisi tu aftokinitu gia ikanopiitiki fortosi tis mpatarias tou trohospitu. Kalo ine na ehume ke iliako silekti gia kaliteri fortosi.
|
 |
|
|
"Γειά σας,
Γιά άλλη μιά φορά η ...Ελλάδα, μας στεναχωρεί και μας εξοργίζει !
Δυστυχώς τέτοιες ""φασιστικού"" τύπου λογικές, υπάρχουν και όλοι μας σχεδόν άλλος λίγο,άλλος πολύ έχουμε βιώσει.
Ποιά είναι η άποψη της τουριστικής αστυνομίας ;
Μήπως όμως, υπάρχουν κάποιες ...""διατάξεις"" (με ψιλά γράμματα) που κάποιοι αρμόδιοι φρόντισαν να ""περάσουν"" για να ...""βολευτούν"" κάποιοι ;
Για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ θέλω να δικαιολογήσω κανένα, απλά θέλω να επισημάνω τον τρόπο που σκέφτονται ορισμένοι, καθώς και το τι σημαίνει για κάποιους ""τουρισμός"" και ""παρεχόμενες υπηρεσίες"".
Δυστυχώς, το πρόβλημα φοβάμαι, ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαίνεται, κρίμα.
Εύχομαι και ελπίζω ο φίλος να διακαιωθεί και παράλληλα να τιμωρηθεί (... αμφιβάλλω) ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού.
Φιλικά
Μάξιμος
Υ.Γ. Καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε το θέμα και να μας ενημερώσετε για το αποτέλεσμα."
|
 |
|
|
|
Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναιότι δεν θέλουμε ποτέ να πουλάμε κάτι στους πελάτες μας που να μην είναι χρήσιμο. Και επειδή και εμείς χρήστες των τροχοσπίτων και των αυτοκινουμένων είμαστε χρησιμοποιηούμε πολλά απο τα αξεσουάρ, τα τεστάρουμε οι ίδιοι και ότι καλό υπάρχει το προτίνουμε στους πελάτες μας, όντας σίγουροι για τα αποτελέσματα.
|
 |
|
|
|
Δείτε το μαγαζί μας μέσω δορυφόρου. Τo παρακάτω link http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=40.503033N,22.9703903E&ie=UTF8&ll=40.514843,22.969322&spn=0.18923,0.307617&z=12 θα σας οδηγήσει κατευθείαν στο σημείο που βρίσκεται το μαγαζί μας μέσα απο την αναζήτηση χαρτών του google earth. Για όσους έχουν GPS ή destinator μπορείτε να αποθηκεύσετε τις συντεταγμένες αυτές 40.503033N,22.9703903E. και έτσι να το βρίσκετε ποιό εύκολα.
|
 |
|
|
Αγαπητοι κυριοι του forum χαιρετε.
Το ταξιξι με το τροχοσπιτο στην Ευρωπη πραγματο-
ποιηθηκε με μεγαλη επιτυχια.
Ταξιδεψα με την οικογενεια (2 ενηλικες,2παιδια)
με αυτοκινητο 1500 cc και τροχοσπιτο Hoby 3.50m.
του 1989 1000 κιλων.
Ηταν η πρωτη μας αποπειρα και παρα τις πολλες ατυχιες,ολα πηγαν καλα.
Περασαμε Βουργαρια,Σερβια,Ουγγαρια,Σλοβακια,Πολω-νια,Γερμανια μεχρι Βερολινο και μετα προς τα κατω Αυστρια,Σλοβενια,Κροατια,Σερβια,Fyrom,Θεσ/
νικη.Συνολο 4480 χλμ.14 μερες.
Ευχαριστω τους αδερφους Ζαμπετα,ιδιαιτερα τον
Αντωνη αλλα και τον Μπαμπη για τις συμβουλες τους
και τις αψογες υπηρεσιες τους.
Αλλα...ολα τα λεφτα...ηταν ο κ.Μαξιμος Μαξιμιαδης ο γνωστος
του forum, που ολο το χειμωνα ακουραστα και σοφα
με ενθαρυνε,με οδηγουσε και με συμβουλευε για ολα.Τεχνικα θεματα,διαδικαστικα,τα παντα.
Μεσω e mail.Δεν τον γνωριζω ακομη προσωπικα.
Υποψιαζομαι οτι και η συζυγος του ελαβε μερος
ενεργα στην ολη καθοδηγηση.
Τους ευχαριστω παρα πολυ
Ζολωτας Βασιλης
|
 |
|
|
φυσικα και δεν αναφερωμαι στην παρουσα εταιρεια
η οποια εχει τα κοτσια να δινει το εργαλειο ωστε να ξερουμε τι χρονολογιας ειναι αυτο που μας πουλαει ως μεταχειρισμενο
να μην πολυλογω
δυστυχως ειχα κρινει εναν εμπορο λαθος
ο οποιος εξαπατησε μαλλον εμενα με κατι που μοιαζει με πλαστογραφια την χρονολογια του τροχοσπιτου που αγορασα ( συμφωνα με το εργαλειο ειναι του 94 ) πουλοντας το μου για 2000 ( κατι που γραφεται και στα χαρτια του τελωνειου παραποιωντας την γερμανικη αδεια κυκλοφωριας - αφου πονηρευτικα απο το εργαλειο το προσεξα
αλλα και πηγαινοντας να πουλησει σε φιλο που του συστησα ενα Hobby με γενικο εγωτερικο βαψιμο στην αποχρωση του...... καφε ως ή 98 ή 2000....
βεβαια στην δικη μου περιπτωση ηταν αρκετα ηλιθος να ξεχασει κολλημενο επανω στο τροχοσπιτο αυτοκολητο του μαγαζιου που πρωτοαγοραστηκε, οποτε απλά στελνωντας ενα μαιλ εκει εμαθα ποτε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κατασκευαστηκε και πρωτοπουληθηκε
βεβαια πρεπι να ομολογήσω οτι η κατασταση του μεσα εξω ηταν αψογη..."
|
 |
|
|
"Γεια χαρά σε όλους τους επισκέπτες του Φόρουμ.
Όπως ίσως να γνωρίζεται τον Νοέμβριο του 2007 διοργανώθηκε στην Αθήνα η πρώτη έκθεση τροχοσπίτων και αυτοκινουμένων στην Ελλάδα απο το περιοδικό Camper Market με συμμετοχή στην ουσία 3 εταιριών με καινούργια αυτοκινούμενα και τροχόσπιτα αλλά και κάποιες άλλες με μεταχειρισμένα και τροχοβίλες. Ένα τολμηρό βήμα απο την μεριά του περιοδικού αλλά και ένα ρίσκο σημαντικό και απο τους εκθέτες που τόλμησαν να στηρίξουν μια νέα προσπάθεια. Αρκετές εταιρίες δεν συμμετείχαν μη γνωρίζοντας τους πραγματικούς λόγους.
Και ενώ πλησίαζε η ώρα για την δεύτερη έκθεση ( προγραμματισμένη απο 7-10 Νοεμβρίου )και ετοιμαζόμασταν για την συμμετοχή μας, λαβαμε μια επιστολή απο το Camper Market ότι η έκθεση αναβάλλεται για τς 13,14 και 15/3/2009. Θα ήθελα πολύ την άποψη των τροχοσπιτάδων και camper για το ποιά εποχή θεωρούν την καταλληλότερη για την έκθεση. Τον Νοέμβριο ή τον Μάρτιο? Αν γίνεται και με μια αιτιολόγηση της άποψης σας. Ευχαριστώ για την συμμετοχή. Θα βγούν χρήσιμα συμπεράσματα για όλο τον κλάδο αλλά και για τους χρήστες των τροχοσπίτων και αυτοκινουμένων."
|
 |
|
|
Είναι ένα δίλημμα, που απασχολεί πιστεύω, μια αρκετά μεγάλη μερίδα επίδοξων αγοραστών αυτοκινούμενων.
Ποιά σημεία ..."πονάνε" περισσότερο και θέλουν προσοχή στο μεταχειρισμένο;
Είναι, κυρίως η ηλικία και τα χιλιόμετρα ;
Σίγουρα θα υπάρχουν και αλλού ...κακοτοπιές. Υπάρχει σχετική εμπειρία ;
Στο internet, κυκλοφορούν πολλοί πειρασμοί...!
Φιλικά
Μάξιμος
|
 |
|
|
|
Χρηστο καλο χειμωνα.ειμαι ο κωστας που σηναντηθηκαμε στο φερυ για κεφαλονια.να εισαι καλα και θα σε βρω στην εκθεση.αλλωστε στο ειπα. εχω κοληση με το carado.πιστευω να το εχεις.αλλωστε μπορουμε να τα λεμε και στο φορουμ.ευχωμαι το αλλο καλοκαιρι να εχω το carado γιατι με τα παιδια, που τωρα μεγαλονουνε δε χωραω σε αυτο που εχω.γεια σου και τα λεμε.
|
 |
|
|
Μια και το Hobby μας, μας φιλοξενει επιτυχως για μια ακομη χρονια[ ][ ][ ][ ] ειδα καποια πραγματα που δειχνουν να θελουν παρεμβαση ωστε να παραμεινει υγειες και αξιομαχο, αν και παρκαρισμενο...
|
 |
|
|
Γεια σας,
Στην προσπάθειά μου να καταρτήσω έναν κατάλογο με χαρακτηριστικά και άλλα κριτήρια επιλογής αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, έφθασα σε κάποια διλήμματα. Με μια αξιολόγηση, αναφέρω μερικά από αυτά και θα ήθελα τις απόψεις και κυρίως τις εμπειρίες, από κάποιους που είχαν αντίστοιχους προβληματισμούς και σε τι απόφαση κατέληξαν, όπως :
1. Αλουμίνιο ή πολυεστέρας εξωτερικά, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μεταξύ τους ;
2. Το αλουμίνιο καλό είναι να είναι λείο ή ανάγλυφο (σαγρέ); Υπάρχουν πράγματι διαφορές μεταξύ τους ;
3. Σε κάθε περίπτωση πλεονεκτεί η πίσω κίνηση, ή αφορά κυρίως στα πάνω από 7 μέτρα μήκους ;
4. Η θέρμαση με πετρέλαιο έχει πλεονέκτημα (π.χ. όταν κινείται το όχημα), ή και σε άλλες περιπτώσεις ;
Θα προσπαθήσω να αποκτήσω και τις δικές μου εμπειρίες ενοικιάζοντας, θεωρώ όμως, ότι η άποψη ενός έμπειρου χρήστη, έχει περισσότερη βαρύτητα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, όσους φίλους ασχοληθούν με τις απορίες μου και εκφράσουν τις απόψεις τους ή και τις δικές τους προτάσεις.
Φιλικά
Μάξιμος
|
 |
|
|
Γειά σας,
Επειδή, αρκετοί από τους φίλους που συμμετέχουν στο forum ταξιδεύουν και εκτός Ελλάδος, καλό θα είναι να έχουν μαζί τους και την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι κάτι σαν ""επέκταση"" της κάλυψης του ασφαλιστικού τους φορέα (π.χ. ΙΚΑ, ΤΑΠ-ΟΤΕ κλπ) και ισχύει για τις χώρες της Ε. Ένωσης, την Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχνενστάιν.
Μοιάζει με πιστωτική κάρτα, εκδίδεται από τον αρμόδιο φορέα (εκδότη του βιβλιαρίου αθένειας), χωρίς κάποιο κόστος και ισχύει για ένα χρόνο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γιατρούς ή νοσοκομεία για την αναγκαία ιατρική περίθαλψη που θα προκύψει κατα την διάρκεια του ταξιδιού.
Βέβαια ...αχρείαστη να είναι, αλλά όταν συμβεί το αναπάντεχο, θα τρέχουμε και δεν θα φθάνουμε.
Φιλικά
Μάξιμος
|
 |
|
|
Γειά σας,
Πιστεύω, ότι αρκετοί από τους φίλους του Camping, γνωρίζουν την κάρτα CCI (Camping Card International) με την οποία πάρα πολλά campings (εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος), παρέχουν εκπτώσεις από 5 έως 10 % και επίσης, ότι εκδίδεται εδώ από την ΕΛΠΑ με κόστος 20 e για τα μη μέλη, ενώ για τα μέλη θα είναι προφανώς φτηνότερη, καθώς και ότι ισχύει για ένα έτος (ημερολογιακό).
Φέτος, που έγινα μέλος της ADAC (οδική βοήθεια ADAC Plus, με την βοήθεια του κ. Χ. Ζαμπέτα και τον ευχαριστώ), ανακάλυψα ότι μέσω του site της (www.adac.de) μπορεί κάποιος να αποκτήσει, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι μέλος, την κάρτα CCI με 15 e, <b>για τρία (3) χρόνια </b> (και με 6 e για ένα χρόνο).
Ξεκίνησα την διαδικασία και περιμένω εντός των ημερών την ολοκλήρωσή της, οπότε και θα σας ενημερώσω σχετικά.
Πέρσι το καλοκαίρι απο το ταξίδι μας σε Πράγα-Βαυαρία, είχαμε όφελος, χάρις στην CCI 35 e από τα camping που επισκευθήκαμε.
Φιλικά
Μάξιμος"
|
 |
|
|
|
Θα ηθελα αν επικοινωνηση ο κυριος Μαξιμιαδης Μ.να μου δωσει μερικες πληροφορειες σχετικα με το ταξιδι του με το τροχοσπιτο στη ν Ευρωπη.
|
 |
|
|
|
καλησπερα.μολις χτες η μητερα μου μου εκανε δωρο ενα κουζινακι υγραεριου για το αυτοκινουμενο μου.το προβλημα μου ειναι πως να το συνδεσο.σκεφτηκα στο κομματι λαστιχου που παει απο τον ρυθμιστη στην σωληνωση του αυτοκινουμενου να το κοψω και να βαλω μια διακλαδωση.αλλα επειδη δεν ειμαι σιγουρος ρωταω εσας που ειστε ειδικη στον χωρο γιατι με το γκαζι δεν παιζουμε.ευχαριστω
|
 |
|
|
|
καλημερα.ποσα μπαρ πιεση μπορω να βαζω στις αεροφουσκες του αυτοκινουμενο μου?
|
 |
|
|
|
καλησπερα. καταρχας ευχαριστω για τις συμβουλες σχετικα με την φωρτιση της μπαταριας. επειδη ειμαι επαγγελματιας οδηγος,και το δρομολογιο που εχω απο την εταιρεια οπου εργαζωμαι εχει να κανει με την ε.ο. αθ-θεσ. θα ηθελα να σας πω την οργη μου για της νεες τιμες τον διοδιων.θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε τι θα πληρωνουμε εμεις οι ιδιοκτητες
|
 |
|
|
|
γεια σας φιλοι μου. θα ηθελα να μου λυσετε μια απορια που εχω εδω και καιρο. οταν το αυτοκινουμενο κινητε στο δρομο η μπαταρια του τροχοσπιτου και οχι του αυτοκινητου το τονιζω αυτο,φορτιζετε? αν ναι πως γινετε αυτο? ευχαριστω.
|
 |
|
|
Απίστευτο και όμως Ελληνικό. Το περασμένο Σαββατοκύριακο πελάτης μας ( τα στοιχεία του στην διάθεση σας ) βρέθηκε με την συζηγό του στο χιονοδρομικό κέντρο της Νάουσας στα 3-5 Πηγάδια με το αυτοκινούμενο του. Εκεί, παρόλο που πάρκαρε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ήρθε ο υπεύθυνος του Χιονοδρομικού και του υπέδειξε να μετακινήσει το αυτοκινούμενο του γιατί εκεί που το είχε ενοχλούσε κατα την εκτίμηση του. Ο πελάτης μας αρνήθηκε ευγενικά καθότι το αυτοκινούμενο πληρώνει κανονικά τέλη κυκλοφορίας όπως όλα τα ΙΧ και επιτρέπεται η στάθμευση του όπου επιτρέπεται και αυτή των ΙΧ. Τελικά ο πελάτης μας δεν μετακίνησε το όχημα του και ενώ αγόρασε κάρτα για τα λίφτ, όταν έφτασε σε αυτά για να ανέβει, μπήκαν τέσσερις "κύριοι" μπροστά του και του απαγόρευσαν να χρησιμοποιήσει τα λίφτ μέχρι να μετακινήσει το αυτοκινούμενο του. Όλα αυτά την Ελλάδα του 2008. [ ] Αν είναι δυνατόν. Η υπόθεση κατέληξε σε μύνηση του πελάτη μας προς τον υπεύθυνο του Χιονοδρομικού. Ήδη ετοιμάζουμε επιστολές προς τα υπουργεία, Νομαρχία Ημαθίας για την αυθερεσία, τον αυταρχισμό και την κατάχρηση εξουσίας του Χιονοδρομικού τη κατα τα άλλα φιλόξενης Νάουσας. Έπειδή με το συγκεκριμένο πελάτη, μας συνδέει πλέον και μια φιλία θα πώ ότι την Πρωτοχρονιά του 2007 την περάσαμε μαζί με τα αυτοκινούμενα μας στην Αυστρία και μόνο καλοδεχούμενοι αισθανθήκαμε παντού. Είναι απαράδεκτο το γεγονός της Νάουσας και ειδικά σε περίοδο που χρειαζόμασται τον Τουρισμό και στα χιονοδρομικά κέντρα που ήδη αισθάνονται τον αντανγωνισμό και απο τις γειτονικές χώρες όπως το Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Ελπίζουμε σε διόρθωση του λάθους και αλλαγή πολιτικής του χιονοδρομικού γιατί σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση θα έρθει απο πολλές πλευρές και σίγουρα και από εμάς. Πρέπει να μάθουν πολλοί τι σημαίνει αυτοκινούμενο και πως να του συμπεριφέρονται.
|
 |
|
|
|
Ευχαριστώ τα παιδιά στην Θεσσαλονίκη για την επιμονή τους να βάλω αερόφουσκες στο αυτοκινούμενο μου. Ήμουν έτοιμος να πουλήσω το αυτοκινούμενο μου. Κραδασμοί και θόρυβοι σε λακούβες, μπαλαντζαρίσματα σε πλευρικούς ανέμους, ήθελαν τα παιδιά μου να κοιμηθούν πίσω και δεν μπορούσαν απο τα τραντάγματα, τα μαχαιροπήρουνα στο συρτάρι χτυπούσαν. Όλα αυτά τελειώσαν βάζοντας τις σωστές αερόφουσκες. Το τονίζω τις σωστές γιατί υπάρχουν αρκετά μοντέλα και θέλει προσοχή. Έχει μονού η διπλού κυκλώματος, 6 ή 8 ιντσών φούσκες, μέχρι 1700 Κιλά βάρος άξονα ή πάνω απο αυτό το βάρος. Ειδικός έγινα. Αλλά καλύτερα να σας τα εξηγήσουν τα παιδιά. Έγω ήθελα μόνο να πώ πόσο μεγάλη διαφορά έχει το αυτοκινούμενο μας. Καμμία σχέση. Έδεσε, σταματήσαν η κραδασμοί, το αυτοκίνητο δεν κάθεται στα σουστόφυλλα αλλά στις φούσκες η οδική του συμπεριφορά άλλαξε προς το πολύ καλύτερο. Καλά ταξίδια σε όλους.
|
 |
|
|
|
Για όλες τις οικογένειες που έχουν αυτοκίνητο ή αυτοκινούμενο ή μηχανή, η καλύτερη οδική βοήθεια στην Ευρώπη είναι η γερμανική ADAC. Ασφαλίζει τον οδηγό και όχι το αυτοκίνητο. Επίσης στην συνδρομή συμπεριλαμβάνεται και το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο ενώ οι οδικές βοήθειες στην Ελλάδα δεν καλύπτουν το τροχόσπιτο. Ενα μικρό παράδειγμα προσφερομένων υπηρεσιών. Πελάτης μας ( τα στοιχεία του στην διάθεση σας ) ταξίδεψε με το τροχόσπιτο του Γερμανία. Το αυτοκίνητο έπαθε ανεπανόρθωτη μηχανική βλάβη. Η ADAC έφερε αυτοκίνητο και τροχόσπιτο στην Ελλάδα στο σπίτι τους και οι ίδιοι γύρισαν με αεροπλάνο με έξοδα της ADAC. Α δεν σας είπα το κόστος. Μόνο 79 euro το χρόνο για οικογενειακή κάρτα. Η συνδρομή καλύπτει και την σύζηγο αν οδηγεί. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες που προσφέρει η ADAC, στα τηλέφωνα της εταιριας μας και στο site μας, στην ενότητα downloads. Προσοχή δεν είμαστε αντιπρόσωποι τους απλά μας έχουν εξυπηρετήσει αφάνταστα σε πρόβλημα μας στην Ιταλία αλλά και στην Ζάκυνθο φέτος το καλοκαίρι. Έτσι έχουμε γίνει φανατικοί διαφημιστές τους. Έτσι μπορούμε με έναν κωδικό πρόσβασης στην ADAC να σας γράψουμε συνδρομητές και να νιώθετε ασφαλείς στον δρόμο σε όλη την Ευρώπη.
|
 |
|
|