Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Όταν ήμασταν οικογενειακώς στο φόρτε της ζωής μας με το τροχόσπιτο (1984-1993) δεν υπήρχε ίντερνετ ούτε φορουμς σχετικά με τα campings και τα τροχόσπιτα. Πραγματικά χαίρομαι που έχετε αναπτύξει μια τέτοια κοινότητα σε ένα τόσο αισθητικά άρτιο και με το φιλικό και αξιοπρεπέστατο ύφος των διαχειριστών του forum.
Δυστυχώς όμως η οικογενειακή μας σχέση με το τροχόσπιτο έχει φθαρεί εδώ και αρκετά χρόνια και ίσως να έρθει και σε ένα οριστικό τέλος σύντομα καθώς οι προσωπικές – οικογενειακές συνθήκες αλλάζουν. Γι’αυτό το λόγο θα ήθελα τα φώτα σας καθώς αρκετά χρόνια έξω από το χώρο χρειάζομαι κάποιες πληροφορίες.
Το όλο θέμα είναι σχετικά με ένα τροχόσπιτο Laica Polo 44 (μοντ. 1982) το οποίο μετά από αρκετά ταξίδια εδώ και 16 χρόνια βρίσκεται μόνιμα σε camping της Αρκαδίας (κάθε χρόνο μέχρι πριν 1-2 χρόνια πηγαίναμε τα καλοκαίρια και μέναμε εκεί 1-2 βδομάδες και χειμώνα καμιά φορά). Υπάρχει πια λόγος να πρέπει να φύγει τώρα το τροχόσπιτο από το εν λόγω camping και είτε να έρθει Αθήνα σε παρκινγκ ή να πουληθεί αφού γίνουν κάποιες επισκευές είτε από εμάς είτε από όποιον μπορεί να ενδιαφερθεί να το αγοράσει (ακόμα δεν έχει αποφασισθεί τι θα γίνει).
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από τόσα χρόνια ακινησίας, βροχες, υγρασίες κλπ κλπ θα έχουν σκουριάσει άξονες, δε ξέρω τα φρένα και άλλα συστήματα σε τι κατάσταση βρίσκονται ενώ επίσης κανένα αυτοκίνητό μας πια δε διαθέτει κοτσαδόρο (ουτε κάποιος γνωστός πια έχει όχημα που να διαθέτει).
Τα βασικά ερωτήματά μου είναι λοιπόν εάν γνωρίζετε κάποια εταιρία σχετική με τροχόσπιτα ή γενική μεταφορική που θα μπορούσε να φορτώσει το τροχόσπιτο σε καρότσα και να το μεταφέρει Αθήνα. Έψαξα μέσω Internet και ότι βρήκα μου δίνει την εντύπωση ότι έχει να κάνει με τη κλασσική μεταφορά με κοτσαδόρο πράγμα που είναι μάλλον δύσκολο να γίνει στη παρούσα κατάσταση που βρίσκεται το τροχόσπιτο. Ιδανικά ίσως χρειάζεται καποιος γερανος να το φορτωσει.
Γενικά το έχει δοκιμάσει κάποιος από εσάς ή γνωστός σας? Ξέρετε πόσο θα μπορούσε να στοιχήσει?
Επίσης, γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος γενικός αντιπρόσωπος ή συνεργείο με ανταλλακτικά Laica? Επίσημος δε βρίσκω να υπάρχει πια και η εταιρία εχει σταματήσει να παράγει τροχόσπιτα και έχει επικεντρωθεί σε αυτοκινούμενα. Όταν δε μας σπάσαν το τζάμι (σε φυλασσόμενο camping της Αττικής) το να βρούμε ανταλλακτικό πριν 10+ χρόνια ήταν οδύσσεια και τελικά δε βρέθηκε επίσημο οπότε αναγκαστήκαμε σε «πατέντες». Τέλος πάντων.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσατε να μοιραστείτε.
Υγ. Προς του διαχειριστές: Ελπίζω να μην είναι αλλά εάν θεωρείτε το ποστ μου εκτός της φιλοσοφίας του φορουμ, παρακαλώ διαγράψτε το.Ευχαριστώ
Mεταφορά - Συντήρηση - (Ισως πώληση) LAICA POLO44 (1982)
Re:Mεταφορά - Συντήρηση - (Ισως πώληση) LAICA POLO44 (1982)
Καλησπέρα και συγνώμη για την πολύ καθυστερημένη απάντηση αλλά το καλοκαίρι με τον αυξημένη πίεση της δουλειάς δεν ύπήρχε χρόνος να απαντάμε σε όλα τα ερωτήματα.
Δυστηχώς φίλε μας "πρώην" τροχοσπιτά τα πράγματα για το τροχοσπιτάκι σου δεν είναι εύκολα. Το τροχόσπιτο ΄μετά απο τόσα χρόνια θέλει οποσδήποτε συντήρηση στα φρένα, στον άξονα, να βάλεις δύο καινούργια λάστχα, να ελέγξεις τα φώτα για μπορε΄σεις να πάς ταξίδι ρυμουλκόντας το. Αν πείς να το φορτώσεις σε πλατφόρμα τα έξοδα θα είναι πάρα πολλά. Δυστηχώς και η συντήρηση αλλά και τα έξοδα μεταφοράς του στην Αθήνα θα είναι μεγαλύτερα απο ότι αξίζει το τροχόσπιτο σας σύνολο.
Η εκτίμηση αυτή είναι πρόχειρη φυσικά, καθώς δεν έχω δεί το τροχόσπιτο αλλά συμπαιρένω απο την ηλικία του και το μοντέλο του.
Η άποψη μου είναι να βρείς κάποιον να το δώσεις μέσα στο κάμπινγκ ή στην γύρω περιοχή χωρίς να χρειάζονται ειδικές μεταφορές και συντηρήσεις.
Αν πάλι θέλεις να το πάς στην Αθήνα πάρε μας τηλέφωνο να σου δώσουμε κάποια τηλέφωνα σε Αθήνα και Πάτρα να πάρεις να συνενοηθείς.
Πάντα στην διάθεση σου.
Αντώνης
Δυστηχώς φίλε μας "πρώην" τροχοσπιτά τα πράγματα για το τροχοσπιτάκι σου δεν είναι εύκολα. Το τροχόσπιτο ΄μετά απο τόσα χρόνια θέλει οποσδήποτε συντήρηση στα φρένα, στον άξονα, να βάλεις δύο καινούργια λάστχα, να ελέγξεις τα φώτα για μπορε΄σεις να πάς ταξίδι ρυμουλκόντας το. Αν πείς να το φορτώσεις σε πλατφόρμα τα έξοδα θα είναι πάρα πολλά. Δυστηχώς και η συντήρηση αλλά και τα έξοδα μεταφοράς του στην Αθήνα θα είναι μεγαλύτερα απο ότι αξίζει το τροχόσπιτο σας σύνολο.
Η εκτίμηση αυτή είναι πρόχειρη φυσικά, καθώς δεν έχω δεί το τροχόσπιτο αλλά συμπαιρένω απο την ηλικία του και το μοντέλο του.
Η άποψη μου είναι να βρείς κάποιον να το δώσεις μέσα στο κάμπινγκ ή στην γύρω περιοχή χωρίς να χρειάζονται ειδικές μεταφορές και συντηρήσεις.
Αν πάλι θέλεις να το πάς στην Αθήνα πάρε μας τηλέφωνο να σου δώσουμε κάποια τηλέφωνα σε Αθήνα και Πάτρα να πάρεις να συνενοηθείς.
Πάντα στην διάθεση σου.
Αντώνης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης