Το περιοδικό CAMPER MARKET και η συνάντηση στο Μοσχοπόδι

Δημιουργήστε το δικό σας ερώτημα(topic) και ανταλλάξτε γνώμες με τους υπόλοιπους χρήστες
Απάντηση
magbas
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 25, 2008 8:30 am
Επικοινωνία:

Το περιοδικό CAMPER MARKET και η συνάντηση στο Μοσχοπόδι

Δημοσίευση από magbas » Παρ Απρ 17, 2009 6:09 am

Με ένα άρθρο πού περιέργως δεν το υπογράφει κανείς, στο τεύχος Νο 21 το περιοδικού CAMPER MARKET (σελ 68 ), αφιερώνει όχι 2 ούτε 4 αλλά :( οκτώ ( 8 ) ολόκληρες σελίδες :?:στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στο Μοσχοπόδι και όχι Συνάντηση όπως την αναφέρει .Περίεργες αυτές οι ξαφνικές αγάπες και οι παραχωρήσεις, προς τα μέλη της Ε.Λ.Α.Τ., δε νομίζετε;
Έχω την άποψη πώς « ώριμος άνθρωπος» είναι εκείνος πού γράφει ένα κείμενο και το υπογράφει. Όταν λοιπόν θα αναλάβει την ευθύνη των όσων γράφει ,υπογράφοντας το εν λόγω κείμενο,θα έχει και την απάντηση πού του αρμόζει στις αιχμές για «τα πυρά εναντίον της Ετήσια Γενική Συνέλευση», «ωριμότητας», «εθελοντισμού» και ακόμη για «εισαγωγές απευθείας αυτοκινούμενων»,και άλλα παρόμοια.

Μετά τιμής
magbas

sotiris
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Δευ Ιαν 19, 2009 12:22 pm
Επικοινωνία:

Το περιοδικό CAMPER MARKET και η συνάντηση στο Μοσχοπόδι

Δημοσίευση από sotiris » Δευ Απρ 20, 2009 8:47 am

Την ίδια απορία είχα και εγώ ,αγαπητέ μου!!
Έψαξα για υπογραφή,αλλά άφαντη!!Και φωτό,γενικές και επαναλαμβανόμενες ένα σωρό!!
Δεν μας είχε συνηθίσει σε΄τέτοιο επίπεδο ,το περιοδικό!!
Αρκετά ακαταλαβίστικα τα περί εθελοντισμού(θα συμφωνήσω μαζί σου),όπως και το γενικό νόημα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ύφος του δημοσιεύματος.
Να περιμένουμε για κάποια διευκρίνηση,μετά άπό περίπου δύο μήνες ,που θα ξαναβγεί το περιοδικό,δεν λέει!!
Θα δώ ,στην Έκθεση της Αθήνας Αποδράσεις στη Φύση,αν θα πάρω κάποια απάντηση η λυθούν οι απορίες μου!!
Ευχαριστίες στο βήμα αυτό εδώ,που μας παραχωρήθηκε από τα αδέρφια Ζαμπέτα.Δεν πιστεύω να φέρουμε σε δύσκολη θέση κάποιον,καθότι είμαστε ενήλικες ,ώριμοι και έχουμε ονοματεπώνυμο!!!
Σωτήρης
Η φύση είναι το σπίτι μας!

Maximos
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 23, 2008 12:52 pm
Επικοινωνία:

Re:Το περιοδικό CAMPER MARKET και η συνάντηση στο Μοσχοπόδι

Δημοσίευση από Maximos » Τρί Απρ 21, 2009 3:21 am

Καλημέρα σε όλους και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,

Προσωπικά, δεν με πειράζει ένα ανυπόγραφο άρθρο, όταν αυτό δημοσιεύεται κάπου. Είναι προφανές , ότι το κείμενο το υιοθετεί, το έντυπο που το δημοσιεύει, άρα υπάρχει "υπογραφή" ! Σε αντίθετη περίπτωση θα το απέρριπτε !
Στην προκειμένη περίπτωση, θεωρώ, ότι το κείμενο το έγραψε το περιοδικό, για λογαριασμό της Λέσχης Αυτοκινούμενων.
Το άσχημο είναι ότι ταυτίστηκε (το περιοδικό) με κάποιες απόψεις, ενώ δεν θα έπρεπε (πάντα κατά την γνώμη μου).
Σύμφωνοι, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συμφωνία σε όλα, αλλά και πάλι δεν είναι δυνατόν, μια άλλη άποψη, ακόμη και αντίθετη να βαπτίζεται ..."πυρά" !
Τόχω ξαναπεί, δεν είμαι μέλος της Λέσχης και δεν έχω προσωπική άποψη για την λειτουργία της, όμως, η λειτουργία, οι πράξεις ή οι παραλείψεις της Λέσχης, έχουν σαν αντίκτυπο την γενικότερη εικόνα του περιοδεύοντα τουρισμού.
Στο σημείο αυτό λοιπόν, έχω άποψη. Ενδιαφέρον ο "εθελοντισμός", αλλά πώς ; Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πλάνο ; χωρίς κάποιους στόχους ;
Τι πιό απλό, να ζητηθεί βοήθεια, ακόμη και να "αντιγραφούν" δράσεις και πλάνα ξένων αντίστοιχων Λεσχών (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αγγλίας κλπ). Εκεί υπάρχει υποδομή, ο περιοδεύων τουρισμός είναι σεβαστός και όχι κάτι ..."παρακατιανό" όπως σε 'μας εδώ ...!!!
Προτείνω, μια επιστολή (ή και mail) στο περιοδικό, για κάποιες διευκρινήσεις και πιστεύω, ότι θα απαντήσει, είτε με κάποιο mail στην αρχή ή στην επόμενη έκδοσή του.
Όπως, είπε και ο φίλος Σωτήρης, η αναμενόμενη γιορτή στα μέσα Μάη στο Ελληνικό, θα είναι μια ευκαιρία για καποιες συζητήσεις !

Μάξιμος

ΥΓ : Συμφωνώ, ότι η αναφορά στην "ωριμότητα", από πλευράς περιοδικού, ήταν τουλάχιστον άστοχη !

buyaris
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 28, 2008 12:52 pm
Επικοινωνία:

Re:Το περιοδικό CAMPER MARKET και η συνάντηση στο Μοσχοπόδι

Δημοσίευση από buyaris » Τετ Απρ 22, 2009 6:33 am

Καλησπέρα σε όλους τους συγκαμπερίστες,

θα ήθελα με σεβασμό στο χρόνο σας και στο χώρο του forum να παραθέσω κάποιες σκέψεις έπειτα από ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου.

1) Λέει το άρθρο ''Αν με ρωτήσετε ποιον θεωρώ ώριμο άνθρωπο η απάντηση είναι μία: αυτός που αναλαμβάνει πλέον τις ευθύνες του και παύει να τα περιμένει από την οικογένεια ή από τους φίλους.''

Συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω: ότι ώριμος είναι και αυτός που ΕΠΩΝΥΜΑ δημοσιεύει προτάσεις (και όχι πυρά) και δεν ΚΡΥΒΕΤΑΙ πίσω από περιοδικά, συνελεύσεις ή λέσχες (σαν μικρό παιδί που έχει κάνει σκανταλιά και κρύβεται πίσω από την ποδιά της μαμάς) και εκμεταλλεύεται στην κυριολεξία τα βήματα που του έχουν διατεθεί για να εκτοξεύει ανεύθυνες απόψεις και προκλητικά συμπεράσματα.

2)Λέει το άρθρο '' Είναι αδύνατο πρακτικά να ικανοποιήσεις όλες τις απαιτήσεις λόγω της διαφορετικής οικονομικής , κοινωνικής, ταξικής, επαγγελματικής και ηλικιακής προέλευσης των μελών.''

Συμφωνώ απόλυτα. Εξάλλου λόγω αυτής της διαφορετικότητας ο καθένας εκφράζεται προφανώς με το δικό του τρόπο. Αν όμως ο ανώριμος συγγραφέας του άρθρου έχει τη μύγα, άλλες απόψεις τις καθιστά προτάσεις και άλλες κατά την κρίση του και κυρίως τις αντίθετες ή διαφορετικές από τις δικές του τις ερμηνεύει ως πυρά, παράπονα,κατηγορίες . Αλίμονο αν δεν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις και σίγουρα κανένας δεν απαίτησε την, χωρίς εξέταση και συζήτηση , εφαρμογή των προτάσεων του. Έπειτα όλοι κρίνονται. Αυτός είναι και ο λόγος εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης δημοκρατικών διαδικασιών. Στο σχολείο μας έλεγαν οι δάσκαλοι πως δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις αλλά μόνο χαζές απαντήσεις. Δεν είναι χαζός αυτός που θα πει να πας να πνιγείς αλλά εσύ που θα το κάνεις. Επομένως δεν υπάρχουν πυρά ή κατηγορίες αλλά προτάσεις, απόψεις μέσα από τις οποίες πηγάζει ο ζήλος, η αγάπη για το αυτοκινούμενο και ότι το περιτρυγυρίζει.

3) Λέει το άρθρο: '' Με το ίδιο κριτήριο ωριμότητας θα αντιμετωπίσω και τα μέλη του συλλόγου και με βάση αυτό θα κρίνω τα αιτήματά τους.''

Διαφωνώ κατηγορηματικά. Ποιος είστε κύριε που θα κρίνετε τα αιτήματα και ποιος σας εξουσιοδότησε γι' αυτό; Είστε μέλος της λέσχης; Είστε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου; Είστε ο άρχων του κόσμου όλου; Είστε ο πλανητάρχης; Είστε ο μονάρχης της λέσχης; Είστε ο εντεταλμένος δικηγόρος του Διοικητικού Συμβουλίου και το υπερασπίζεστε τόσο ένθερμα; Είναι το μαγαζί σας η λέσχη; Από πότε ένας ανώνυμος σε δημόσιο έντυπο κρίνει αιτήματα και προτάσεις; Συμφωνεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης με τις συγκεκριμένες απόψεις και τη συγκεκριμένη πρακτική;

4) Λέει το άρθρο: ''Ακούστηκαν επίσης προτάσεις για δυνατότητα απευθείας εισαγωγής.''

Πολύ απλά: Τι θέλει να πει ο ''ποιητής'';

5)Λέει το άρθρο: '' τα αιτούμενα ήταν ... τεχνική ενημέρωση (σοβαρό αίτημα και για το οποίο το περιοδικό ΜΑΣ δέχτηκε να συμμετάσχει κλπ, κλπ.)''

Τι σχέση μπορεί να έχει ο κρίνων, ανώνυμος συγγραφέας ενός τέτοιου άρθρου με το ''περιοδικό μας'' camper market;

Κλείνοντας και βλέποντας την όλη παρουσίαση, στο περιοδικό, της Συνάντησης στο Μοσχοπόδι νοιώθω σαν ψάρι που γαντζώθηκε στο αγγίστρι (κείμενο) με το δόλωμα (φωτογραφίες). Βλέποντας τις φωτογραφίες νοιώθω ότι πραγματικά το κρύωμα της συζύγου μου μας στέρησε την παρουσία μας σε μία γιορτή. ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ.
Διαβάζοντας όμως το κείμενο έχω την αίσθηση πως η παραμελημένη, ασήμαντη και ανώνυμη κουτσομπόλα της γειτονιάς έβγαλε τα άπλυτα στη φόρα και αμαύρωσε αυτό που λέμε Ελληνική Λέσχη Αυτοκινουμένων Τροχοσπίτων. Κρίμα... γιατί το περιοδικό δεν το διαβάζουν μόνο μέλη της Λέσχης ούτε και είναι και το επίσημο έντυπο της Λέσχης. (Να, ακόμη μία ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΗ και όχι ένα ανώνυμο βέλος ή παράπονο.)

Εύχομαι πολλά ταξιδιάρικα χιλιόμετρα.

Φιλικά,

Buyaris
Τι κοινό έχει ο Οδυσσέας, ο Cousteau κι εγώ;

Μα, φυσικά, την Κ α λ υ ψ ώ!!!

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης