Κλιματιστικο 12V

Τεχνικα θεματα γυρω απο το τροχοσπιτο και το αυτοκινουμενο. Γραψτε και ανταλλαξτε αποψεις με αλλους τροχοσπιταδες γυρω απο τεχνικα θεματα που σας απασχολουν.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:
Κλιματιστικο 12V

Δημοσίευση από Admin » Τετ Νοέμ 26, 2008 4:21 am

Χαιρετε κυριοι.
Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κλιματιστικο 12V
και αν εχει εφαρμογη σε τροχοσπιτο.
Αν οχι,μπορει να εφαρμοστει κοινο μικρο κλιματιστικο σπιτιου 220V;
Επισης πρεπει να βαζει κανεις γρασσο στη χουφτα
του κοτσαδορου;

Ευχαριστω.:)

Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:

Re:Κλιματιστικο 12V

Δημοσίευση από Admin » Τετ Νοέμ 26, 2008 4:22 am

Καλησπέρα στο καινούργιο μέλος του Forum. Χαιρομαστε για κάθε συμμετοχή. Κλιματιστικό 12 V υπάρχει, λειτουργεί όμως με αντλία νερού η οποία τραβάει το νερό και ένας μηχανισμός κρυώνει το νερό και στέλνει μέσα δροσερό εώς κρύο αέρα. Η απόδοση του για την Ελλάδα είναι περιορισμένη. Με μπερδέψατε όμως. Ρωτάτε για κλιματισμό 12V και στην συνέχεια μιλάτε για μικρό κλιματισμό σπιτιού 220 V. Εγώ κατάλαβα ότι δεν έχετε ρεύμα και θέλετε 12 V. Εάν έχετε ρεύμα μπορείτε να βάλετε και σπιτιού αν και τέτοιες λύσεις δεν τις προτείνουμε. Υπάρχουν κλιματιστικά τροχοσπίτων. Στην ενότητα προσφορές στο site μας μπορείτε να τα δείτε. Για το θέμα της χούφτας του κοτσαδόρου έχω να σας πώ ότι δεν βάζουμε ποτέ γράσο ή άλλο λιπαντικό γιατί χάνει η χούφτα την πρόσφυση της με τον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου. Πάντα στην διάθεση σας.

Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Admin » Τετ Νοέμ 26, 2008 4:23 am

Γειά σας,

Για το θέμα του κλιματιστικού δεν έχω άποψη, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο ..."εξάρτημα", αλλά αρκετά ακριβό για όσα προσφέρει. Με όλα τα παράθυρα του τροχόσπιτου ανοικτά και έναν ανεμιστήρα, (και με την βοήθεια της σκιάς ενός δέντρου ...!) η κατάσταση είναι υποφερτή.
Από την άλλη, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας, τόσο μεγαλύτερο και το ... "πρόβλημα" στον οργανισμό από το "θερμοκρασιακό σόκ", όταν αλλάζει το περιβάλλον (από μέσα έξω), αφού ο χώρος του τροχόσπιτου είναι από μόνος του περιορισμένος.
Για την χούφτα του κοτσαδόρου, θα είχα να προσθέσω, ότι ναι μεν δεν βάζουμε κάποιο λιπαντικό στο σημείο επαφής με την μπίλια του κοτσαδόρου, γρασσάρουμε όμως τα υπόλοιπα σημεία έτσι ώστε να λειτουργεί (η χούφτα) σωστά, καθώς και τον άξονα της χούφτας, αν και η πρότασή μου είναι αντικατάσταση της χούφτας με σταμπιλιζατέρ, για όσους βέβαια ταξιδεύουν συχνά.

Φιλικά

Μάξιμος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Admin την Πέμ Ιαν 01, 1970 2:33 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Admin » Τετ Νοέμ 26, 2008 4:24 am

Μπράβο στον Maximo. Συμφωνώ στις απόψεις του περι κλιματισμού αν και αυτό είναι αντιεμπορικό για την επιχείρηση μας. Και εμείς είμαστε της άποψης αν το χρειάζετε κάποιος και είναι εθισμένος στον κλιματισμό, ας το βάλει. Αν πάλι ανοίξεις όλα τα παράθυρα και έχεις και ένα δεντράκι απο πάνω σου όλα είναι καλά. Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχει ένα καπάκι οροφής 40 χ 40 με ενσωματομένο βεντιλατέρ το οποίο κάνει την δουλειά του ανεμιστήρα. Πάρα πολύ καλό και πολύ οικονομικό σε σχέση με τον κλιματισμό. Για την χούφτα θα συμφωνήσω απόλυτα για την αντικατάσταση με σταμπιλιζατέρ ( σταθεροποιητή ) αν ταξιδεύει κανέις με το τροχόσπιτο και το γρασάρισμα των μηχανικών μερών αλλά ξανατονίζω ποτέ την μπίλια του κοτσαδόρου. Απαγορεύεται ρητά. Καλά ταξίδια με τα τροχόσπιτα σας. Και μην ξεχνάτε στην περίπτωση του ταξιδιού απαραίτητη η συνδρομή στην γερμανική οδική βοήθεια την ADAC γιατί είναι και η μόνη που μπορεί να σας καλύψει και το τροχόσπιτο σας. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να γραφτείτε σε αυτήν την εταιρία.

Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Admin » Τετ Νοέμ 26, 2008 4:31 am

"Γεια σας,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Απλά προσπαθώ (πάντα στο μέτρο του δυνατού) να μην μεταφέρω τις ... ""ανέσεις"" του σπιτιού μου και στην εξοχή. Βέβαια πρόπερσι στη Βαρκελώνη, με τον καύσωνα που πετύχαμε και σε συνδυασμό με την τρομερή υγρασία της, θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν απέναντι από ένα ...μεγάλο κλιματιστικό !!
Όσο για την οδική βοήθεια της ADAC, επιβεβαιώνω, ότι η βοήθεια του κ.Ζαμπέτα, δεν είναι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη.

Φιλικά

Μάξιμος"

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης