Ερωτησεις περι συντηρησης

Τεχνικα θεματα γυρω απο το τροχοσπιτο και το αυτοκινουμενο. Γραψτε και ανταλλαξτε αποψεις με αλλους τροχοσπιταδες γυρω απο τεχνικα θεματα που σας απασχολουν.
Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:
Re:Ερωτησεις περι συντηρησης

Δημοσίευση από Admin » Σάβ Δεκ 06, 2008 4:24 pm

Μιχάλη καλησπέρα,
φωτογραφίες θα στείλεις στο info@zampetas.gr και θα το επεξεργαστούμε το θέμα σου να σε βοηθήσουμε. Βάλε και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σου για να τα πούμε. Στην Κρήτη δεν έχουμε άνθρωπο να σε βοηθήσει τεχνικά. Αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας και στο μαγαζί και σίγουρα θα σου βρούμε λύση.

Και το κλείστρο του ψυγείου σου θα βρούμε και θέρμανση μπορούμε να σου βάλουμε αλλά και άλλα που μπορείς να χρειαστείς γνωρίζοντας καλύτερα το αυτοκινούμενο σου και βλέποντας τις πραγματικές ανάγκες σου.
Σε περιμένω να τα πούμε.
Φιλικά
Αντώνης

TroxoGiannis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από TroxoGiannis » Σάβ Απρ 04, 2009 12:36 pm

Πρωτα απο ολα να σας δωσω τα συνχαρητηρια μου και για την δουλεια σας,αλλα και για το γεγονος οτι πηρατε αυτη
την "θαραλεα" αποφαση και ανοιξατε forum μεσα στο site σας.Συνχαρητηρια.Ειναι (μια ακομη) κινηση που δειχνει ποσο σωστοι ειστε !!!
Θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση και εαν μπορειτε να μου την απαντησετε.
Το αυτοκινουμενο που πηρα ειναι μεταχειρισμενο και ετσι πεσαμε με τα μουτρα να το καθαρισουμε,ή μαλλον να το "γλειψουμε".
Εσωτερικα ηταν σε αριστη κατασταση και με εντατικη δουλεια μιαμισης μερας εγινε κουκλι.
Εξωτερικα ομως,παροτι εφαγε γερη σαπουναδα,τριψιμο με βουρτσα και στο τελος,ξεβγαλμα με το πιεστικο,παρολα αυτα,
δεν καθαρισε.Εφυγε η "εξωτερικη" βρωμια,αλλα δειχνει σαν να εχει ποτισει !!!
Να σας ενημερωσω οτι το αυτοκινουμενο ηταν 3-4 χρονια παρκαρισμενο πολυ κοντα σε λεωφορο,οποτε ηταν ακομα και εσωτερικα(στα κρυφα και δυσκολα σημεια)
αυτο που λεμε τιγκα στο καυσαεριο.Φανταζεστε τι γινεται με το εξωτερικο.
Φοβαμει τα ισχυρα χημικα μην κανουν ζημια στο ηδη ταλαιπωρημενο χρωμα.
Ετσι,λοιπον,σας ρωτω.Υπαρχει καποιο υλικο που θα με βοηθησει να καθαρισω το εξωτερικο του αυτοκινουμενου;;;
Σας ευχαριστω προκαταβολικως και σας συνχαιρω και παλι,

Γιαννης
ΕικόναΕικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Admin » Τρί Απρ 07, 2009 2:33 pm

Καλησπέρα Γιάννη Trohogianni,
υπάρχει μια θαυματουργή κρέμα. Βρέχεις ένα σφουγγάρι, παίρνεις υλικό απο το κουτί της κρέμας, τρύβεις το αλουμίνιο και με ένα καθαρό πανί παίρνεις την βρωμιά. Όταν τελειώσεις θα έχεις ένα καινούργιο αυτοκινούμενο χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στο χρώμα και το αλουμίνιο του τροχοσπίτου. Αν την θελήσεις ενημέρωσε μας τηλεφωνικά στο μαγαζί να σου την στείλουμε και να μας πείς μετά το αποτέλεσμα.

Όσο για τα καλά σου λόγια θέλω να σε ευχαριστήσω και εσένα και όλα τα μέλη που γράφεται καλά λόγια γιατί σίγουρα σας διαβάζουν αρκετοί επισκέπτες χωρίς ίσως να θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά γράφοντας και αυτοί.

Αυτό όμως που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πελάτες. Ήτε πουλάνε κάλτσες ήτε τροχόσπιτα ήτε δεν ξέρω εγω τι άλλο. Είναι σημαντικό να σέβεσαι τον πελάτη και τα χρήματα που σου δίνει. Έτσι μάθαμε να λειτουργούμε και έτσι θα λειτουργούμε για πάντα, έχοντας και την δική σας στήριξη και όσων έρθουν ως νέοι πελάτες κοντά μας.

Φιλικά
Αντώνης Ζαμπέτας

Maximos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maximos » Τρί Απρ 07, 2009 4:12 pm

Γειά σου Αγαπητέ Αντώνη,

Το δικό μου τροχόσπιτο (TABBERT comtesse 460) είναι του 1986, τάχει τα χρονάκια του.
Το χρώμα, (είναι μπέζ) πρέπει να είναι ταλαιπωρημένο, αφού έχει κάπως ...θαμπώσει ! Όταν το πλένω (εξωτερικό), αφήνει λίγο χρώμα στο πανί που το σκουπίζω.
Αν χρησιμοποιήσω αυτή την κρέμα, που προτείνεις στον Γιάννη, θα ...βγεί τελείως το χρώμα ; Σε κάποια σημεία υπάρχουν κάποια στίγματα στο χρώμα, που δεν βγαίνουν ...!
Έχεις άποψη για το τί είναι καλύτερο.
Ξεχάστηκα να σε ρωτήσω, όταν βρεθήκαμε στην πολύ ωραία γιορτή σας.

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων

Μάξιμος

Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Admin » Τετ Απρ 08, 2009 3:08 pm

Καλησπέρα Μάξιμε, 'αρχίζει η δουλειά σιγά σιγά και μπορεί να αργώ λίγο στις απαντήσεις απο εδώ και πέρα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εσύ αυτή την κρέμα αλλα με επιφύλαξη.

Αν αφήνει χρώμα στο πανί όταν το πλένεις μπορεί να έχει καεί η ηλεκτροστατική βαφή που έχει το αλουμίνιο του τροχοσπίτου οπότε με την κρέμα να αρχίζει να βγάζει περισσότερο χρώμα. Αν μου στείλεις μια φωτό απο το τροχόσπιτο θα καταλάβω περισσότερα πράγματα ή πέρνεις την κρέμα και δοκιμάζες. Επίσης καλό θα είναι μετά την κρέμα να πλύνεται καλά το τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο και να το περάσετε και μια κρέμα με κερί βάξ. Αυτή θα την βρείτε στα βενζινάδικα. Με εναν αλοιφαδόρο ή το χεράκι κάνουμε όλο το τροχόσπιτο.

Το τροχόσπιτο θα γυαλίσει αλλά το σημαντικότερο θα προστατευτεί το χρώμα του. Αλμύρα και ήλιος μαζί κάνουν ζημιά. Με την κρέμα κεριού προστατεύεται το τροχόσπιτο.

Έχει δουλειά αλλά μια φορά το χρόνο καλό είναι να το κάνουμε.

Καλό βράδυ
Αντώνης

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Admin την Πέμ Ιαν 01, 1970 2:33 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Maximos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maximos » Τετ Απρ 08, 2009 3:55 pm

Αγαπητέ Αντώνη, κανένα πρόβλημα, αλλοίμονο, για πια καθυστέρηση μου λες ;

Μακάρι να έχετε δουλειά, και ας υπάρχει καθυστέρηση στις απαντήσεις, ούτε να το συζητάς.
Πολύ φοβάμαι, ότι έχεις δίκιο, για την βαφή, μάλλον έχει καεί.
Το τροχόσπιτο, τό έχω στο εξοχικό, 600 μέτρα από την θάλασσα και το βλέπει και ο ήλιος ...! Τάχει και τα χρονάκια του , 23+ ...!! Βλέπεις κοντά στο σπίτι, δεν υπάρχει χώρος ούτε για ποδήλατο !
Τώρα το Πάσχα, θα κάνω ένα ...σενιάρισμα (όπως κάθε χρόνο) και θα τα πούμε για την κρέμα.

Ευχαριστώ, για την απάντηση

Νάσαι καλά

Μάξιμος

kostanast
Επικοινωνία:

Ερωτησεις περι συντηρησης

Δημοσίευση από kostanast » Τρί Σεπ 07, 2010 3:52 am

Καλημέρα στο forum. Σαν καινουργιος τροχοσπιτάς θα ήθελα ναρωτήσω εαν πρέπει τώρα που τελείωσε η σαιζόν να σκεπάσω με κάποιο υλικό το τροχο. Βλέπω σχεδόν όλους εδώ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ να σκεπάζουν τα τροχο με διάφορα υλικά απο ναυλον-μουσαμάδες-αδιάβροχα υλικά κλπ. Το τροχο είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά σαν πρωτάρης έχω μπερδευτεί...Ευχαριστω..περιμένω απάντηση γιατι μαζέυω την παρασκευή 10/9/2010.

Maximos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maximos » Τρί Σεπ 07, 2010 7:34 am

Η καλύτερη προστασία, θεωρώ ότι είναι ... ένα υπόστεγο !
Να μην το βλέπει κυρίως ο ήλιος και μετά η βροχή ...

Από την άλλη, το τροχόσπιτο πρέπει να "αναπνέει" και να μην εγκλωβίζεται ο αέρας και μαζί του και η υγρασία ...
Οι κουκούλες κάνουν δουλειά, αλλά θέλουν που και που να τις ανοίγουμε και να αερίζουμε το τροχόσπιτο .

kostas patra
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kostas patra » Παρ Σεπ 17, 2010 10:53 am

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΖΑΜΠΕΤΑ.
ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΝ Resin remover - Harzolan (http://www.frankana.de/page.do?kgrpId=9193&page=2) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
HOBBY 460 DELUX

Άβαταρ μέλους
Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Admin » Τετ Σεπ 22, 2010 9:20 am

Πρώτα από ολα θα πρέπει η επιφάνεια να είναι καθαρή( Να πλυθεί το τροχόσπιτο καλά).
Καλό είναι να δοκιμαστεί πρώτα σε μία επιφάνεια κάπου που να μην φαίνεται πολυ μην τυχών έχει κόψει το χρώμα και φεύγει και αυτό μαζί με τα ρετσίνια και τα υπόλοιπα. Μετά απλώνουμε την αλοιφή στο σημείο με τα ρετσίνια με ένα πανί και τρίβουμε μέχρι να φύγουνε. Στο τέλος ξεπλένουμε καλά με νερό.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες