ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΨΥΓΕΙΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟΥ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ

Τεχνικα θεματα γυρω απο το τροχοσπιτο και το αυτοκινουμενο. Γραψτε και ανταλλαξτε αποψεις με αλλους τροχοσπιταδες γυρω απο τεχνικα θεματα που σας απασχολουν.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Admin
Δημοσιεύσεις:841
Εγγραφή:Τετ Νοέμ 12, 2008 7:47 am
Επικοινωνία:
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΨΥΓΕΙΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟΥ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ

Δημοσίευση από Admin » Παρ Ιούλ 26, 2019 5:05 pm

Το καλοκαίρι, αγαπημένο μας θέμα συζήτησης και καθημερινής εξυπηρέτησης στο τηλεφωνικό μας κέντρο είναι η μειωμένη απόδοση του ψυγείου υγραερίου στο τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο.

Η εταιρία μας ως επίσημο σέρβις της DOMETIC, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ψυγείων αμμωνίας - απορρόφησης - υγραερίου στον κόσμο, εκδώσαμε από κοινού ένα πολύ πρακτικό βοήθημα για την τεχνολογία των ψυγείων αυτών. Έτσι μπορείτε να κατανοήσετε την λειτουργία καλύτερα, γιατί η γνώση βοηθάει όπως θα διαβάσετε και στο εξώφυλλο. https://issuu.com/zampetas/docs/dometic ... _________2

Συμπληρωματικά να δώσουμε και εμείς κάποιες συμβουλές για καλύτερη ψύξη ώστε να πίνετε πάντα κρύες μπύρες και να απολαμβάνετε κρύο το καρπουζάκι σας.

1) Χρησιμοποιείτε όσο γίνεται περισσότερο προπάνιο. Το προπάνιο είναι καλύτερο στην καύση από το βουτάνιο, ποιο καθαρό. Το βουτάνιο έχει και ένα πολύ μικρό ποσοστό λάδι το οποίο δεν αγαπάει καθόλου ούτε ο ρυθμιστής του υγραερίου, ούτε ο καυστήρας του ψυγείου.

2) Φροντίστε τον ρυθμιστή υγραερίου σας να τον αλλάζετε κάθε 8 χρόνια. Φροντίστε ο ρυθμιστής υγραερίου σας να είναι της σωστής και ανάλογης πίεσης του ψυγείου σας. Δηλαδή 30 ή 50 mbar. Έχουμε και για τις δύο περιπτώσεις τον γερμανικό αυτόματο ρυθμιζόμενο ρυθμιστή με Ελληνικά πάσα. 50 mbar https://camping-megastore.gr/el/ygraeri ... 15558.html 30 mbar https://camping-megastore.gr/el/ygraeri ... 15556.html

3) Καθαρίστε τον καυστήρα και το μπεκ του ψυγείου 1 φορά τον χρόνο. ( ΠΟΤΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΌ ΤΡΟΠΟ, ΟΥΤΕ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΕΡΑ ). Επίσης δείτε εάν ο καυστήρας σας είναι σκουριασμένος. Αν ναι αλλάξτε τον για να έχετε καλύτερη καύση. Καυστήρας : https://camping-megastore.gr/el/antalla ... -7388.html Μπεκ https://camping-megastore.gr/el/antalla ... -3400.html Για να βρούμε τον ακριβή καυστήρα και το σωστό μπεκ του ψυγείου σας χρειαζόμαστε το Serial number του ψυγείου ( μέσα στο ταμπελάκι εντός ψυγείου υπάρχει αυτός ο αριθμός ).

4) Καθαρίστε καλά την καμινάδα εξαγωγής καυσαερίων του ψυγείου σας. Είναι πολύ σημαντικό. Τον καθαρισμό μπορείτε να τον κάνετε με βούρτσα καθαρισμού σιφωνίων κουζίνας ή καθαρισμού κάννης όπλου.

5) Βάλτε βεντιλατέρ στην πίσω μεριά του ψυγείου σας. Το ιδανικό σημείο είναι κάτω από μια μεταλλική γρίλια στο πάνω μέρος του ψυγείου. Εκεί μέσα είναι ο εναλλάκτης θερμότητας ο οποίος ρουφάει μέσα από το ψυγείο σας την ζέστη και έτσι πέφτει η θερμοκρασία του ψυγείου σας. Θέλουμε στην ουσία να κρυώνουμε αυτό το στοιχείο ώστε ο θερμοστάτης να μην σταματάει ποτέ να ρουφάει την ζέστη μέσα απο το ψυγείο και έτσι να πέφτει η θερμοκρασία.
Αν δεν μπορείτε να βάλετε το βεντιλατέρ κάτω απο τον εναλλάκτη θερμότητας, τότε βάλτε το στην επάνω ψήκτρα να ρουφάει προς τα έξω την ζέστη.

6) Πολλά παλιά τροχόσπιτα στην εξωτερική πλευρά του τροχοσπίτου στο ύψος του ψυγείου έχουν μόνο μια ψήκτρα εξαερισμού. https://camping-megastore.gr/el/texnika ... -6327.html. Πρέπει πάντα να έχετε 2. Μια πάνω και μια κάτω. Επίσης αν είναι μικρές καλό είναι να μεγαλώσετε το άνοιγμα με τις σημερινές μεγαλύτερες. Βοηθάει πάρα πολύ στην κυκλοφορία του αέρα ώστε να βγαίνει η ζέστη έξω. Αν η ζέστη εγκλωβίζεται μέσα στο τροχόσπιτο, τότε ο θερμοστάτης κλείνει αφού δεν μπορεί να βγάλει προς τα έξω την ζέστη και η απόδοση του ψυγείου πέφτει.

7) Αν έχετε αυτοκινούμενο, δεν βάζετε ποτέ την πλευρά του ψυγείου σε απευθείας έκθεση προς τον Ήλιο. Η δύναμη του Ηλίου αυξάνει την ζέστη, η ζέστη που βγαίνει απο το ψυγείο δεν βγαίνει απο το ψυγείο και άρα η απόδοση πέφτει.

8) Το ίδιο αν φυσάει δυνατός αέρας. Δεν έχουμε ποτέ εκτεθειμένο το ψυγείο μας κόντρα στον αέρα. Μας φέρνει μέσα την ζέστη που βγάζει ο ψυκτικός μηχανισμός μέσα και ο θερμοστάτης κλείνει.

9) Από την πίσω πλευρά του ψυγείου πρέπει να υπάρχει στο επάνω μέρος ένα αλουμίνιο το οποίο θα κλείνει το επάνω μέρος του ψυγείου με το επάνω μέρος της ψήκτρας. Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι θα γίνεται η επαγωγή της ζέστης εκτός τροχοσπίτου και όχι προς το επάνω μέρος του πάγκου της κουζίνας. Πολλοί διαμαρτύρονται ότι η κουζίνα τους ζεσταίνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει η λαμαρίνα ή το αλουμίνιο. Έτσι και η κουζίνα σας ζεσταίνεται και το ψυγείο σας έχει μειωμένη απόδοση.

10) Πολύ σημαντικό επίσης το όχημα σας να είναι αλφαδιασμένο.

11) Δεν ανοίγουμε και αφήνουμε το ψυγείο πολύ ώρα ανοικτό. Όταν μένει ανοικτό μπαίνει η ζέστη μέσα και αυξάνεται η θερμοκρασία του θαλάμου.

12 ) Βοηθάμε το ψυγείο να αποβάλει την ζέστη από μέσα με κρύα πράγματα. Δεν βάζουμε ζεστές μπύρες μέσα άλλα κρύες για να το βοηθήσουμε να αποβάλει την ζέστη από μέσα.

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε και έναν μύθο. Λένε πολλοί, γυρίστε το ψυγείο σας ανάποδα και αφήστε το για 24 ώρες να γυρίσει η αμμωνία. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 24 ώρες και ούτε γυρίζει η αμμωνία.
Η σωλήνωση από το πίσω μέρος του ψυγείου όπου κυκλοφορεί η αμμωνία ( 95% είναι νερό στο κύκλωμα και λίγα γραμμάρια αμμωνίας ) δεν είναι ανοξείδωτη. Με τα χρόνια μπορεί να σκουριάσει και ένα μικρό κομματάκι σκουριάς μπορεί να αποκολληθεί εσωτερικά και να πάει να κάνει θρόμβωση σε ένα πολύ λεπτό σωληνάκι του κυκλώματος. Με το γύρισμα που θα του κάνετε ακόμα και για ένα λεπτό, μπορεί αυτό το σκουπιδάκι σκουριάς να φύγει από την θρόμβωση και να μην καθίσει ποτέ ξανά ή να ξανακαθίσει σε μια ώρα ανάλογα με το πως κινείται μέσα στο κύκλωμα.
Άρα το γύρισμα δεν έχει να κάνει με την αμμωνία αλλά με το να φύγει το σκουπιδάκι από το λεπτό σωληνάκι.
Αν δεν μπορείτε να το βγάλετε το ψυγείο σας έξω για να το γυρίσετε, πάρτε ένα μικρό σφυράκι και χτυπήστε πολύ ελαφριά την σωλήνωση και εδικά το λεπτό σωληνάκι.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε και είμαστε πάντα στην διάθεση σας.

Καλό δροσερό Καλοκαίρι

blackmart12
Δημοσιεύσεις:5
Εγγραφή:Τετ Δεκ 19, 2018 4:09 pm
Επικοινωνία:

Re: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΨΥΓΕΙΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟΥ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ

Δημοσίευση από blackmart12 » Παρ Φεβ 11, 2022 11:44 am

Innovation and industry have removed individuals from nature and enchantment and human qualities.so important to know about this before buying Best Ultrawide Monitors Under $500

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης