ΣΧΑΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ( ΜΗΧΑΝΩΝ ) ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ με ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Admin
Δημοσιεύσεις:841
Εγγραφή:Τετ Νοέμ 12, 2008 7:47 am
Επικοινωνία:
ΣΧΑΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ( ΜΗΧΑΝΩΝ ) ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ με ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση από Admin » Παρ Οκτ 11, 2013 1:56 pm

Με απόφαση του Υπουργείου μεταφορών και προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας με την Κοινοτική για να έχει κανείς σχάρα ποδηλάτων στο αυτοκίνητο του ή αυτοκινούμενου του που μας ενδιαφέρει εμάς, θα πρέπει η σχάρα να έχει έγκριση τύπου ΕΕ ( ευρωπαικής ένωσης ).

Την απόφαση δεν την γνωρίζαμε ούτε εμείς, μέχρι που πελάτης μας που του είχαμε τοποθετήσει εμείς σχάρα μηχανής στο αυτοκινούμενο του της εταιρίας SAWIKO, πήγε να περάσει ΚΤΕΟ και εκεί τον ενημέρωσαν για την νέα αυτή απόφαση.

Η απόφαση προβλέπει ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει την έγκριση τύπου στην υπηρεσία μεταφορών προκειμένου να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος με την παρατήρηση : Εγκεκριμένο εξάρτημα .....

Εδώ να διευκρινίσουμε το εξής για να μην σας ταλαιπωρήσουν στην υπηρεσία μεταφορών. Όσοι έχετε βάλει σχάρα μηχανής της SAWIKO άσχετα αν την έχετε βάλει σε εμάς ή την είχε το αυτοκινούμενο που αγοράσατε και δεν έχετε την έγκριση τύπου της σχάρας προκειμένου να πάτε να την περάσατε στην άδεια κυκλοφορίας σας, επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας την δώσουμε εμείς καθώς είμαστε επίσημοι συνεργάτες της SAWIKO.

Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες των οχημάτων με ιδιοκατασκευές θα πρέπει να έχουν το νου τους....καθώς ιδιοκατασκευές τέλος!!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ : Έγκριση τύπου ή δελτίο κοινοποίησης ???

Η έγκριση τύπου είναι μια πανευρωπαϊκή διαδικασία πιστοποίησης ενός προϊόντος.
Το δελτίο κοινοποίησης είναι αν θέλετε η "Ελληνοποίηση" αυτής της έγκρισης τύπου. Καταθέτει ο εισαγωγέας την έγκριση τύπου και αφού μεταφραστεί και μπούνε στους υπολογιστές του Μεταφορών όλα τα τεχνικά στοιχεία της έγκρισης, εκδίδεται από το Μεταφορών το δελτίο κοινοποίησης με Ελληνικό αριθμό εκτός από τον πανευρωπαϊκό.

Για να ταξινομήσουμε ένα αυτοκινούμενο χρειάζεται η δεύτερη διαδικασία με δελτίο κοινοποίησης. Για να περάσετε την σχάρα μηχανής στην άδεια, δεν χρειάζεται δελτίο κοινοποίησης αλλά αρκεί η έγκριση τύπου.

Αυτά για να μην σας ταλαιπωρήσουν στο Μεταφορών.

Εμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη αφού πήγαμε να μαλώσουμε στο Μεταφορών γιατί ήθελαν να ταλαιπωρήσουν δύο μας πελάτες και αφού βρήκαμε τελικά έναν άνθρωπο να μας καταλάβει και να μας εξυπηρετήσει χωρίς προβλήματα, πήγαμε με τα αυτοκινούμενα των πελατών για αυτοψία στο Μεταφορών για να δεί ο υπάλληλος την σχάρα μηχανής ότι δεν ήταν ιδιοκατασκευή και ότι όντως το ταμπελάκι της σχάρας ήταν εργοστασιακό και αφού έκανε αντιπαραβολή τον αριθμό έγκρισης τύπου με αυτόν που ήταν επάνω στην σχάρα, έδωσε στους πελάτες μας νέες άδειες κυκλοφορίας με την παρατήρηση Εγκεκριμένο Εξάρτημα όπως προβλέπεται από την απόφαση του Μεταφορών.

Για να ολοκληρώσετε την διαδικασία θα στείλετε αντίγραφο της νέας αδείας στην ασφαλιστική σας εταιρία προκειμένου να ενημερωθεί για την αλλαγή αυτή.

Για όποια άλλη απορία στην διάθεση σας.

Αντώνης Ζαμπέτας

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Admin την Πέμ Ιαν 01, 1970 2:33 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης